Fruitige frambozencupcakes met vanilletopping

Fruitige frambozencupcakes met vanilletopping

Vanavond komen er een paar vrienden bij ons eten. Gezellig met wat vrienden genieten van broodjes ‘Pulled Pork’ en warmgerookte zalm van de BBQ! Morgen zal Michel samen met mij een blog wijden aan de bereiding van de Pulled Pork 😉 Mijn taak van vandaag is zorgen voor een lekker toetje, wat ik uiteraard met veel liefde ga bakken. Na wat nachtelijk brainstormen was ik er uit… het worden cupcakes!

‘Fruitige frambozencupcakes met vanilletopping’

DSC_0686a

Ik ben absoluut dol op cupcakes met zo’n lekker romige toef erbovenop. Het gevoel wanneer ik er een hap vanaf bijt, de topping die ik daarna van mijn neus moet vegen 😉 Heerlijk!

Wat heb je nodig:

Voor de cupcakes 12 stuks

  • 15o gram zachte roomboter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram bloem
  • 1 groot ei
  • 2 eetlepels gepureerde frambozen
  • snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder

Voor de topping

  • 1 bakje mascarpone 250 gram
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram poedersuiker
  • sap van een halve citroen

Hoe maak je het:

Je begint uiteraard met het voorverwarmen van je oven 🙂 150 graden hetelucht vind ik een fijne temperatuur. Zo krijgt je cakeje de tijd om rustig te rijzen en word de bovenkant niet te snel bruin. Plaats een rooster in het midden van de oven en doe vast cupcake papiertjes in je cupcakeblik.

Meng je bloem met het zout en het bakpoeder door het samen te zeven.

Mix in een ruime kom de boter met de suiker romig en luchtig. Als dit goed gemengd is meng je het ei erdoorheen. Mix tot het ei goed is opgenomen in je botermengsel. Terwijl je zachtjes blijft mixen, voeg je beetje bij beetje de gezeefde bloem erdoorheen tot je een luchtig mengsel hebt, als dit klaar is mix je er op hoge snelheid je frambozenpuree doorheen.

Schep telkens een beetje van je beslag in je cupcakepapiertjes en bak deze in het midden van de oven in ongeveer 20/25 minuten gaar, tot een satéprikker er droog uitkomt.

Als ze gaar zijn laat je ze op een rekje afkoelen.

De topping:

Mix de mascarpone met de vanillesuiker, de poedersuiker en het citroensap tot het luchtig en stevig is.

Doe over in een spuitzak en spuit mooie toeven op je afgekoelde cupcakes.

DSC_0681a

Deze cupcakes zijn zoet maar toch fris, waardoor het een mooie afsluiter is van een stevig ‘mannenmaaltje’ 🙂

 

2 gedachten over “Fruitige frambozencupcakes met vanilletopping

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: