‘fluffy’ pannenkoeken met blauwe bessen

‘fluffy’ pannenkoeken met blauwe bessen

Op vrijdag is Michel altijd vrij. Heerlijk vind ik dat! Samen de dag opstarten met een lekker verwenontbijt 🙂 Omdat mijn lief de hele week aan zijn bureau op het werk ontbijt, maak ik op vrijdag graag iets bijzonders voor hem.

‘fluffy’ pannenkoeken met blauwe bessen werden het vandaag. Van die dikke amerikaanse pancakes……

CSC_0647a

In veel recepten is het nogal bewerkelijk om ze zo luchtig te krijgen, maar ik hou niet van moeilijk als het makkelijk kan. Na lang experimenteren heb ik een manier gevonden die voor mij werkt en hopelijk voor jullie ook. Het beslag is veel dikker dan je gewend zal zijn maar dat is juist goed. En ik gebruik veeeeeeel bakpoeder 😉 Dit recept is voldoende voor 8 mooie pannenkoeken.

Wat heb je nodig:

  • 100 gram speltmeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 400 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 1 grote theelepel bakpoeder (niet afgestreken)
  • 1 kopje blauwe bessen
  • snufje zout
  • 2 eetlepels olie, plus wat extra om je pan in te vetten

Hoe maak je het:

Doe in een ruime mengkom je meel, het zout en het bakpoeder. Meng de karnemelk met het ei en de olie. Met een garde mix je dit karnemelkmengsel door je meel tot je een mooi dik, klontvrij beslag hebt.

Nu doe je even niets, want je beslag moet een kwartiertje rusten 🙂 Na dit kwartier waarin je jezelf een lekker kopje koffie hebt ingeschonken kom je terug in de keuken. Zet je koekenpan op halfhoog vuur en vet deze een klein beetje in. Meng nu de blauwe bessen door je beslag, je zal zien dat je beslag ontzettend luchtig is geworden. Als je pan lekker warm is maak je mooie hoopjes beslag in de pan, ik kon er 2 tegelijk bakken. Bak ze tot de onderkant mooi bruin is en je ziet dat de zijkant begint te stollen, dan kan je ze voorzichtig draaien en de andere kant goudbruin laten kleuren. Doe dit tot je beslag op is en je een mooie stapel pannenkoeken hebt 🙂

Ik heb ze geserveerd met bananenkwark, waarvoor ik een banaan geprakt heb met 100 ml kwark en 1 eetlepel honing…….

Eet smakelijk!

2 gedachten over “‘fluffy’ pannenkoeken met blauwe bessen

    1. Hoi Ellie, ik heb gewoon bakpoeder gebruikt. Maar wijnsteenzuurpoeder kan uiteraard ook worden gebruikt omdat er toch al iets van zuur in het recept gebruikt word. Liefs Bonsje 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: