Vakantie als stiefmoeder ;)

Vakantie als stiefmoeder ;)

Het is vakantie en de stiefjes zijn hier voor 2 weken. Hartstikke gezellig natuurlijk maar ook verrekte druk πŸ˜‰ Ik ben namelijk helemaal niet gewend dat er dag en nacht mensen om me heen zijn, meestal ben ik gewoon eenzaam met mezelf totdat ’the Mr’ uit zijn werk is. Ik moet even schakelen πŸ˜‰

Dingen die ik nu ineens mee maak terwijl ik daar normaal nooit last van heb:

 • Zit je net lekker te poepen, staat er iemand aan de deur te rammelen omdat ze nodig moet…’loop naar beneden schreeuwerd! Daar hebben we ook een wc.’
 • Vanaf ’s morgens half 9…’wat eten we?’ Dit gaat zo ongeveer de hele dag door tot ze het avondeten op hebben…daarna komt de vraag ‘wat eten we morgen?’ Hallo!!! sinds wanneer ben ik van de catering, in plaats van gewoon Bonsje?
 • ‘ Mag ik?’ euh….heb ik er last van? zo niet, dan mag je….Ik moet heel veel beslissen voor andere personen dan mezelf.
 • ‘Hebben we nog wat lekkers?’ De puber heeft een maag tot aan haar tenen en is ongelooflijk hongerig! Natuurlijk is niets van wat er in huis is ook lekker genoeg πŸ˜‰ Deze vraag hoor ik ongeveer 100 keer per dag….en nee, ik heb nog steeds geen boodschappen gedaan πŸ˜‰ In 3 dagen heeft ze er nu 2 kilo bananen in zitten.
 • Ik ben ineens de persoonlijke bediende geworden van 3 prinsessen op de erwt πŸ˜‰ Ze gaan lekker chillen want zij hebben uiteraard vakantie… ‘Bonsje?….neem je voor mij ook even drinken mee?’ Natuurlijk is mijn antwoord dat ze dan zelf wel even kunnen lopen en meteen water voor mij mogen nemen πŸ˜‰
 • Niet meer alleen op de bank kunnen zitten…er zit altijd iemand in mijn kuil πŸ˜‰ Ik ben nog een beetje zoekend naar wat mijn plekje nu is in dit parttime gezin.
 • De badkamer…. die kan ik niet meer in want die is constant bezet. Mijn tijd is of voor 8 uur of na half 12 in de ochtend πŸ˜‰ Ik heb zelden zoveel in mijn nachthemd gelopen.
 • Schoonmaken…. Man, wat word een huis vies binnen een dag als er 5 personen en 3 katten de hele dag rondlopen!
 • Bergen wasgoed! Normaal heb ik 4 draaien was in de week…nu heb ik er 3 per dag! Ik zie dan ook meerdere outfits per dag voorbij komen terwijl de puber in haar pyama leeft πŸ˜‰
 • Geen privacy….normaal gesproken loop ik ’s morgens in mijn blote kont over de bovenverdieping….nu durf ik niet zonder nachthemd te gaan plassen πŸ˜‰ Stel je voor dat die arme meiden een trauma krijgen van mijn hangtetten, drilbillen en blubberbuik πŸ˜‰ Whaaaaaaaaaaaaaa worden wij later ook zo lelijk? πŸ˜›
 • Continu geluid in huis en geklets om me heen…. Gesprekken door de badkamerdeur, want natuurlijk zijn er altijd dringende vragen net op het moment dat ik tijd heb om onder de douche te stappen πŸ˜‰
 • Onderhandelen…want natuurlijk zijn de regels hier in huis heeeeeeeeeeul anders dan bij mama thuis πŸ™‚ Pech is alleen dat mijn ja ook echt ja betekent en mijn nee ook altijd nee blijft πŸ˜‰
 • Remsporen…..want kakken kunnen de dames wel, achterom kijken is iets lastiger πŸ˜›
 • Breaking Bad kijken in de ochtend vanaf het moment dat de puber wakker is….Hmmmzz ik weet niet of mijn maag dit al zo vroeg aan kan πŸ˜‰
 • Je eigen naam ongeveer 1000 keer per dag horen met een vraagteken er achter….. je gaat echt een hekel aan je eigen naam krijgen.
 • In de ochtend meteen ‘aan’ moeten staan. Ik ben in hun ogen natuurlijk de volwassene πŸ˜‰ Maar ik heb in de ochtend al moeite om voor mezelf te zorgen en op te starten…..ik sta ook bekend om mijn pittige ochtendhumeurtje πŸ˜‰ Je voelt je meteen schuldig als je de verbazing in die blauwe ogen ziet om mijn gemopper….Ik heb even een half uurtje nodig maar dat begrijpt een kind eigenlijk niet πŸ˜›
 • Je moet meer weten dan google….Waarom? Wanneer? Hoezo? Hoe kan dat? een kind heeft meer vragen dan dat ik er kan bedenken!

The joys of parenting πŸ˜‰ Ik hou zo van de dames maar het is even schakelen hoor!

Als ze weer naar huis gaan jank ik vast tranen met tuiten en mis ik al deze gekke dingen weer enorm πŸ˜‰

Bonsje.

5 gedachten over “Vakantie als stiefmoeder ;)

  1. Natuurlijk is dit met een grote knipoog geschreven πŸ˜‰ Ik geniet met volle teugen van de dames en het gezinsleven πŸ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: