Amuse met geitenkaas en appel

Amuse met geitenkaas en appel

Het is al weer bijna kerst mensen! Hebben jullie het menu al samengesteld of zijn jullie net als ik nog een beetje zoekende? Wij koken elk jaar met alle zusjes en onze moe het kerstdiner op eerste kerstdag. Dit jaar ben ik verantwoordelijk voor de amuses tussen de gangen door ๐Ÿ™‚ Vorig jaar mocht ik het voorgerecht doen, toen maakte ik een trio van eend, met een verrassende salade van …eendenmaagjes! Dit jaar zal ik wat minder exotisch koken, dat beloof ik ๐Ÿ˜‰ Dit gerecht heb ik bedacht voor de foodboxchallenge van studioKOOK en Have a good food day. Ik mocht uit een lijstje met ingrediรซnten 4 dingen kiezen en daar een gerechtje mee bedenken. Dit is mijn creatie geworden ๐Ÿ™‚ Ik ben er apetrots op en het is echt superlekker!ย 

Wat heb je nodig voor 8 stuks:

  • 1 granny smith appel
  • 2 velletjes bladerdeeg
  • 50 gramย dukkah
  • kristalsuiker
  • 1 eetlepel nigellazaad
  • 1 eetlepel honing
  • 100 gram zachte geitenkaas

Hoe maak je het?

Bak eerst de koekjes van bladerdeeg, hier bouw je de amuse op ๐Ÿ™‚

Hiervoor verwarm je de oven voor op 200 graden. Steek uit elk velletje bladerdeeg 4 rondjes (met een koekjessteker). Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en leg daar de bladerdeegrondjes bovenop, bestrooi ze met het nigellazaad en leg daar ook weer een vel bakpapier bovenop. Nu zet je een andere ovenschaal bovenop de bladerdeegrondjes zodat ze niet gaan rijzen, je wil mooie platte rondjes hebben ๐Ÿ™‚ Bak de rondjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en knapperig, leg apart tot je ze gaat gebruiken.

Steek met een meloenbolletjesboor 8 bolletjes uit de appel (dit moet echt lukken met een appel ๐Ÿ˜‰ ) Leg de appelbolletjes even op een keukenpapiertje.

Doe een goeie berg suiker (minimaal 100 gram) in een pannetje en laat dit op middelhoog vuur karamel worden. Als je de suiker gewoon haar gang laat gaan, niet roeren, alleen af en toe de pan even draaien, komt het zelf goed met de karamel ๐Ÿ˜‰ Zodra je de karamel gaat ruiken zet je het vuur laag. Prik in elk appeltje een coctailprikker en haal ze door de karamel, dip ze meteen in de dukkah en laat op een velletje bakpapier even uitharden en afkoelen.

De geitenkaas roer je los met de honing (best lastig nog, het is steviger dan ik dacht).

Nu ga je bouwen ๐Ÿ™‚

Maak met hulp van 2 theelepels bolletjes van de geitenkaas, deze leg je bovenop je bladerdeegrondje, daarbovenop leg je een karamel appeltje en tadaaaaaaaaaaa klaar is je beeldschone, superlekkere amuse!

Doordat de appel vochtig is gaat je karamel wel smelten, wacht dus niet te lang met serveren! Dit gerecht kan je voorbereiden tot je de appeltjes door de karamel moet halen, daarna moet je snel happen ๐Ÿ˜‰

Hopelijk heb ik jullie een klein beetje inspiratie kunnen leveren voor het kerstdiner, ik ga deze week nog meer testkoken ๐Ÿ˜‰ Jullie kunnen mijn fails en successen volgen op mijn instagram account @bonsjeskeukenavonturen

4 gedachten over “Amuse met geitenkaas en appel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: