Sinterklaascake

Sinterklaascake

Het was stil hier de afgelopen dagen! Ik heb het ontzettend druk gehad πŸ™‚ De puber was 15 geworden en die verjaardag moest natuurlijk ook bij ons worden gevierd. Ik wil jullie wel verblijden met het gebak dat ik serveerde op het verjaardagsfeest. Kayleigh houd niet zo heel erg van taart, dus bij de vraag wat ze voor taart wilde op haar feestje kwam de onvermijdelijke kwarktaart uit een pakje als antwoord. Uit principe weiger ik om dat te maken, ik kook niet met pakjes en zakjes. Zij verkiest de chemische smaak van kleurstoffen boven mijn heerlijke kwarktaarten, waarvan ik weet wat ik eet πŸ˜‰ De enige hint die ze me daarop kon geven was dat ze niks met slagroom wilde, geen chocola maar wel graag iets met spijs… Met de wetenschap dat taart niet zo haar ding is, bedacht ik dus deze heerlijke cake met speculaas. Ook lekker voor bij het heerlijk avondje! Ik ben zo trots dat mijn puber deze cake ook echt heerlijk vond πŸ˜‰ Sowiso ben ik ongelooflijk trots op deze meid! De afgelopen jaren heeft ze heel wat mee moeten maken. Ze heeft zich ongelooflijk sterk en veerkrachtig getoont, ze doet het super op school en ze is een fijne puber. Hier geen dwarse toestanden met onhoudbare pubers πŸ˜‰ Deze puber gaat op een eerlijke manier met ons in gesprek en waardeert over het algemeen onze mening. Waar mijn moeder alleen maar onzin uit kon kramen toen ik 15 was (sorry moe, ik weet nu beter πŸ˜‰ ) Neemt dit kind ons nog steeds serieus. Ondanks dat wij op afstand mee mogen kijken, zoekt zij bijna elke dag wel even contact, met een vraag, een mededeling of een leuke foto via Whatsapp πŸ™‚ Van harte gefeliciteerd lief kind, ik hou van jou!

Voor een grote cake

Wat heb je nodig:

 • 200 gram roomboter
 • 200 gram suiker
 • 200 gram bloem
 • 5 eieren
 • 1 volle theelepel bakpoeder (half zakje)
 • half theelepeltje zout
 • 1 stuk gevuld speculaas (zo’n grote plak)
 • 250 gram mascarpone
 • 100 gram poedersuiker
 • 3 volle eetlepels speculoospasta

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.

Klop de boter met de mixer romig en voeg daarna de suiker toe. Mix dit tot het wit en luchtig word en voeg dan een voor een de eieren toe, blijf voortdurend kloppen tot elk ei is opgenomen in de boter.

Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout. Spatel dit door de romig geslagen boter en mix het daarna nog even stevig door met de handmixer, tot het mooi luchtig is.

Vet een groot cakeblik in en leg er een passend bakpapiertje in. Ik kan niet zonder bakpapier πŸ˜‰ anders blijft altijd mijn halve cake achter in het blik….

Snij het stuk gevulde speculaas aan kleine blokjes.

Doe de helft van het cakebeslag in het blik en verdeel daar de helft van de speculaas over. Doe de rest van het cakebeslag ook in het blik en de andere helft van de gevulde speculaas verdeel je over de bovenkant van het beslag.

Bak de cake iets onder het midden van de oven op het rooster in ongeveer 60 minuten gaar. De cake is gaar als een prikker er droog uitkomt. Laat de cake iets afkoelen in het blik en los hem dan op een roostertje, waar hij helemaal af kan koelen.

Ik heb de cake ingesmeerd met een lekkere creme met speculoospasta om het extra feestelijk en lekker te maken πŸ˜‰

Leg daarvoor de afgekoelde cake op een mooi bord.

klop de mascarpone los met de poedersuiker en de speculoospasta. Je krijgt dan een stevige creme die makkelijk smeert. Verdeel dit lekkere prutje over de cake en laat nog een uurtje opstijven in de koelkast.

Eet smakelijk!

4 gedachten over “Sinterklaascake

 1. Dat heb je dan heel mooi gedaan als stiefmoeder! Toevallig had ik vorige week een boek gewonnen met de postcode Loterij. Ik heb koken zonder pakjes en zakjes gekozen. Nou kook ik altijd al zonder maar ik miste wel wat kennis! Geweldig boek! Ik kan niet wachten om eruit te koken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: