steak met blauwe kaas en asperges

steak met blauwe kaas en asperges

Asperges zijn natuurlijk best fancy food šŸ˜‰ vandaag heb ik een receptje wat nog een beetje extra fancy is! Ik kreeg onverwacht een bosje asperges van iemand die ze niet lust/niet weet wat er mee te doen. Vind ik natuurlijk helemaal niet erg šŸ˜‰ Maar om er nou weer een half pakje roomboter bij te eten vanwege hele lekkereĀ hollandaisesausĀ zag ik niet zitten. Ik had ook nog een prachtig stukje longhaas in de diepvries en een stuk blauwe brie in de koelkast dus ik heb dit lekkere maaltje op tafel getoverd. Steak, asperges, gepocheerd ei en saus van blauwe kaas. Doe eens lekker luxe šŸ˜‰

DSC_2155a

Wat heb je nodig:

  • 200 gram mooie biefstuk
  • 6 dikke asperges
  • 2 eitjes
  • 100 gram blauwe kaas
  • 50 ml melk
  • peper en zout plus een scheut azijn om je eitje te pocheren

Hoe maak je het?

Jullie weten dat ik niet van moeilijk doen hou, dus dit is eigenlijk ook weer heel erg makkelijk. Het lijkt vreselijk veel werk maar dat valt uiteindelijk dik mee en ook dit staat binnen een half uurtje op tafel.

Schil de asperges en snij het kontje er af (ongeveer 3 a 4 cm) Zet ze op met ruim water en wat zout, breng aan de kook en laat 5 minuutjes koken. Daarna zet je het vuur uit en laat je ze in het warme water staan tot je ze gaat gebruiken.

Om je eitje te pocheren zet je een pan water op met wat zout en een scheut azijn. Dit laat je aan de kook komen en dan zet je je vuur lager (half hoog is genoeg, het water mag niet hard borrelen) breek je eitje in een kommetje. Maak met een lepel een draaikolk in het kokende water en laat daar je eitje in glijden (voorzichtig) laat 3 minuten zachtjes borrelen en haal het er dan met een schuimspaan uit, doe dit ook met je tweede eitje. Hou warm in warm water.

Als je asperges koken heb je tijd om je steak te grillen. Laat een grillpan goed heet worden, bestrooi je steak met peper en zout en grill aan beide zijden 3 minuutjes. Leg hem daarna te rusten op een warm bord en dek af met aluminiumfolie. Laat zeker 10 minuutjes rusten!

Nu kan je mooi je sausje maken, dit is echt supermakkelijk! Verwarm de melk in een sauspannetje, snij de kaas in kleine stukjes en laat dit smelten in de melk. Als het niet glad word pureer je het nog even met de staafmixer.

Snij nu de steak in mooie dunne plakjes, zorg dat je 2 lekker warme borden hebt en leg daar de plakjes steak mooi op. Hier leg je weer de asperges op met daarbovenop je gepocheerde eitje. Lepel wat saus er overheen en klaar!

Ik heb er geen aardappels bij geserveerd omdat we vanwege het warme weer niet zoveel trek hebben, maar ik neem aan dat iedereen weet hoe hij/zij een aardappeltje moet koken of bakken? šŸ˜‰ anders heb ik hier nog een heerlijk receptĀ voor gebakken aardappelsĀ !

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: