Spannende Spinazie Pesto.

Spannende Spinazie Pesto.

Ik scoorde bij de appie een mooi stuk ribeye in de aanbieding, maar er lag ook al een paar dagen een bos wilde spinazie naar me te kijken. Ik moest iets doen met die spinazie maar zoals ik jullie al eens verteld heb, Michel is niet zo van de gekookte blaadjes. In het geval van spinazie en witlof vind hij gewokte groente ook gekookte blaadjes…. Ik zelf had niet echt trek in alweer salade, dus wat nu te doen? Na enige tijd nadenken was ik er uit, ik maakte er pesto van! Heerlijk, pasta pesto met gegrilde ribeye 🙂 Hoe ik de pesto maakte zal ik jullie nu vertellen.

DSC_1042

Wat heb je nodig:

  • 1 bosje wilde spinazie van mijn favoriete groenteman 😉
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • 30 gram walnoten
  • 20 gram pijnboompitjes
  • ongeveer 6 eetlepels olie (ik gebruikte een mix van olijfolie en pompoenpitolie)
  • snuf peper

Hoe maak je het?

Dit is zo makkelijk als 1 en 1 bij elkaar optellen 🙂 Was de spinazie grondig, schud het water er goed af en haal harde stukjes weg.

Mik de hele handel nu in de blender of de foodprocessor en laat draaien tot een gladde puree. Daar, dat was het al….pesto klaar 😉 . Vind je het nou nog wat dik, dan kan je altijd wat extra olie toevoegen.

Proef of het nog wat extra peper of zout nodig heeft en voeg dit naar smaak toe, ik heb geen extra zout gebruikt omdat ik de kaas zout genoeg vind.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: