lavendelkoekjes

lavendelkoekjes

De Beverwijkse markt…… zielsgelukkig word ik ervan! Maar dan vooral de food-afdeling 🙂 Het lawaai, de geuren en ook vooral de bijzondere producten! De laatste keer dat ik er was heb ik een zak lavendelbloesem meegenomen. Deze bleef maar in de kast staan, tot ik laatst besloot er suiker mee te aromatiseren….maar ja, dan blijft er nog steeds heeeeeeel veel over! Ik heb besloten om er koekjes mee te bakken, en ik deel natuurlijk mijn recept met jullie!

DSC_0906a

Wat heb je nodig voor 10 a 15 koekjes:

  • 65 gram suiker
  • 75 gram boter
  • 125 gram bloem
  • 1 eetlepel melk
  • 1 eetlepel lavendelbloesem
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje zout

Hoe maak je het?

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Kneed van alle ingrediënten een mooie deegbal. Deze laat je even rusten in de koelkast. Je kan besluiten dit uit te rollen en er koekjes uit te steken. Maar daar ben ik natuurlijk te lui voor 😉 Ik heb er een rol van gemaakt en daar plakjes van gesneden.

Leg je koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten klaar (de tijd kan per oven natuurlijk iets variëren).

Laat de koekjes iets afkoelen, tot je ze met een spatel over kan doen op een rooster om verder af te koelen.

We zijn klaar voor de lente met deze koekjes en een lekkere kop thee 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: