Hartige boekweitwraps voor de lunch.

Hartige boekweitwraps voor de lunch.

Vandaag een lekker makkelijk lunchreceptje, deze voedzame boekweitwraps kan je zowel warm als koud eten. ‘The Mr’ vind ze heerlijk, hij word er altijd blij van als ik iets speciaals voor hem klaar maak om mee te nemen šŸ™‚ Deze wraps zijn gevuld met gerookte kip en salade maar natuurlijk kan jij er alles op leggen wat je zelf lekker vind!

1926159_757502950927697_1565998394_o

Wat heb je nodig:

  • 100 gram boekweitmeel
  • 200 gram water
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • 1 theelepel olie
  • snufje zout

Hoe maak je het?

Doe het boekweitmeel met de rest van de ingrediƫnten in de blender en laat draaien tot een egaal beslag. Laat dit beslag 10 minuten rusten, het zal een dik kleverig beslagje zijn.

Laat op hoog vuur een koekenpan zonder boter of olie goed heet worden. Doe een soeplepel van het beslag in de pan en laat het goed uitvloeien. Je hoeft geen olie te gebruiken omdat het beetje olie in het beslag echt precies voldoende is om de wraps niet aan te laten bakken! Als het beslag aan de bovenkant begint te bubbelen kan je kijken of je de wrap om kan draaien, hij zou makkelijk los moeten laten van de pan. Zo niet, wacht dan nog heel even. Bak aan de andere kant ook mooi bruin, doe dit ook met de rest van je beslag. Je zal ongeveer 2 a 3 wraps kunnen maken.

Deze wraps zijn besmeerd met kruidenroomkaas, waarna ik ze belegd heb met ruim salade en gerookte kip. Ze zijn ook lekker met gerookte zalm of wat geraspte kaas (dan leg ik ze nog even onder de grill)

Experimenteer vooral lekker met beleg en kruiden of probeer eens een zoete variant te maken, zonder kruiden en knoflook maar met roomkaas en jam šŸ™‚ .

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: