Een lekker eendje met noodles.

Een lekker eendje met noodles.

Alweer zo’n lekker makkelijk maaltje. Lekker luxe door de eendenborst, gezond door alle groenten en heel belangrijk…. supersnel klaar! Wij hebben hier echt van gesmuld samen. Ken je die lekkere plakjes eendenborstfilet bij de japanner? Wij ook! Ik ben er helemaal weg van 😉 Ik heb in dit recept geprobeerd om het een beetje na te maken. Niet helemaal gelukt, wel heel erg lekker! Gecombineerd met de smakelijke noodles een heerlijk aziatisch maaltje.

DSC_1011a

Wat heb je nodig:

Voor de eendenborst

 • een eendenborstfilet van ruim 200 gram
 • 5kruidenpoeder
 • 1 eetlepel honing
 • 2 eetlepels soyasaus

Voor de noodles

 • 1 bosje ramen noodles (go tan) of andere noodles
 • 50 gram peultjes of sugar snaps
 • 150 gram champignons in plakjes
 • 1 rode paprika in stukjes
 • 1 grote ui in halve ringen
 • 100 gram tauge
 • 50 ml hoisinsaus
 • 1 eetlepel wokolie

Hoe maak je het?

Zet in een grote pan 2 liter water op met een eetlepel zout en breng aan de kook. Als je water kookt doe je er de noodles en de groenten bij. Kook een minuutje korter dan er op de bereidingswijze word aangegeven en giet alles af in een vergiet. Spoel goed koud met koud water. Zet opzij.

Snij nu de vetlaag van het eendje kruislings in, let op dat je niet in het vlees snijdt. Kruid royaal met het 5kruidenpoeder. Bak het op de velkant voor ongeveer 5 minuten tot het vet er mooi uitgesmolten is. Bak nu nog even een minuutje op de andere zijde. Warm de grill voor op 200 graden. Doe je eendje in een ovenschaaltje, meng de honing met de soyasaus en smeer daar het eendje mee in. Zet onder de grill tot het lekker kleverig word. (ongeveer 8 minuten) Zet opzij en laat rusten.

Zet nu een wok op hoog vuur. Bak de noodles met de groenten in de wokolie even snel aan. Meng met de hoisinsaus.

Je bent nu klaar om je bordje op te maken. Pak het eendje er weer bij en snij in mooie, dunne, schuine plakjes. Leg een lekker hoopje noodles met groenten op je bord en serveer het met de plakjes eendenborst. Je kan er nog wat van de honing-soyasaus overheen druppelen.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: