Soft and chewy toffeekoekjes.

Soft and chewy toffeekoekjes.

Straks visite, geen koekjes in huis…. geen nood! Deze lekkere koekjes zijn zo gemaakt, hoeven maar 12 minuutjes in de oven en zijn overheerlijk.  Nu staat er al het hele weekend een pot met chocotoffeeballetjes naar me te lachen (dankjewel Janneke 😉 ). Als ik er aan begin eet ik ze allemaal in een keer op, beetje zonde ;). Daar moest ik dus iets mee bedenken. Ik vind die koekjes bij Subway altijd zo lekker.  Daar kan ik echt niet alleen een broodje halen. Deze waren dus de inspiratie voor dit recept. Ik heb het recept losjes gebaseerd op een Amerikaans recept van Betty Crocker. G0ed gelukt, lekker kleverig met een krokant buitenkantje. Omdat het recept van Betty met cups werkt heb ik dat ook zo gedaan.

dsc_1021a

Wat heb je nodig voor 20 koekjes:

  • 1 cup kristalsuiker
  • 1/4 cup bruine basterdsuiker
  • 3/4 cup zachte boter
  • 2 1/4 cup bloem
  • 1 heel ei + 1 eidooier
  • halve theelepel zout
  • 1 theelepel baking soda (natriumbicarbonaat)
  • 200 gram toffee stukjes (of fudge of chocola)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden (liefst onder en bovenwarmte).

Mix de boter met de suiker zacht en romig. Meng als de boter romig is het ei erdoor, totdat het goed is opgenomen. Nu meng je de bloem met het zout en de baking soda door de boter. Mix tot je een mooi glad deeg hebt. Als je geen keukenmachine hebt kan je de toffee stukjes beter met de hand door het deeg mengen, met een handmixer zullen de stukjes door de keuken vliegen 😉 Ik heb het snel in mijn foodprocessor gemengd.

Leg het deeg nu bij voorkeur even in de koelkast, het is namelijk vrij zacht en dan lopen de koekjes heel erg uit. Een half uurtje in de koelkast maakt het veel beter werkbaar.

Verdeel het deeg in 20 balletjes die je op een met bakpapier beklede bakplaat legt. (Ik had 3 bakplaten vol). Hou ruim afstand tussen de balletjes, want ze lopen uit. Bak de koekjes in het midden van de oven voor ongeveer 10 a 12 minuten. De balletjes worden vanzelf mooie platte, ronde koekjes. Laat heel even afkoelen op de bakplaat en verplaats ze dan met een spatel over op een rooster om verder af te koelen.

Eet smakelijk!

2 gedachten over “Soft and chewy toffeekoekjes.

  1. Wat een lekkere dingetjes maak je! Ik zat even rond te neuzen en was van plan de gezonde muffins ook eens te maken maar.. als je dit dan ziet, heeft dit stiekem toch een beetje voorrang.. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: