Groenten met auberginesaus en kip teriyaki.

Groenten met auberginesaus en kip teriyaki.

Restjes groenten van eerdere recepten die je niet hebt gebruikt….wat doe je daar nou mee? Easy! daar maak je een heel creatief nieuw gerecht mee 🙂 Ik had nog een hele berg groenten in de koelkast, allemaal net te weinig om een op zichzelf staand menu te worden. Ik heb ze gecombineerd tot dit zalige gerecht met japanse twist van Bonsje 🙂 ‘The Mr’ was er zo gelukkig mee, dat hij op instagram postte dat hij dit elke dag wel wil eten!

DSC_1037a

Wat heb ik gebruikt:

Voor de groenten

 • 1 aubergine
 • ongeveer 100 gram peultjes
 • ongeveer 100 gram shiitakechampignons
 • een halve rode paprika
 • 4 eetlepels japanse soyasaus
 • 2 eetlepels mirin (rijstazijn)
 • 2 eetlepels honing
 • drupje sesamolie voor de smaak
 • 1 eetlepel olie om te bakken
 • een kopje water

Voor de teriyakikip

 • 250 gram kipdijfilet in reepjes gesneden
 • 50 ml teriyaki marinade
 • 1 eetlepel olie om te bakken
 • kopje water

Hoe maak je het?

Begin 3 kwartier voordat je wil eten met het in stukjes snijden van je aubergine. Doe deze stukjes in een vergiet en bestrooi met zout. Het zout zal de bittere smaak van de aubergine laten verdwijnen. Dit laat je ongeveer een kwartiertje staan, daarna spoel je het af en laat je het uitlekken.

Laat een ruime bakpan of wok goed heet worden op hoog vuur. Doe de olie en de aubergineblokjes er in en laat stevig aanbakken. Nu blus je het af met de soyasaus, de mirin, de honing en het kopje water. Dit laat je koken tot je een grove saus hebt en het meeste vocht verdampt is.

Voor de kip laat je een andere pan op hoog vuur heet worden. Bak de kip in de olie mooi bruin. Doe als de kip rondom bruin is, de teriyaki marinade erbij en het kopje water. Roer even goed door en laat het vocht verdampen tot de kip lekker kleverig is.

De groente en de kip bereidt je gelijktijdig zodat het ook gelijk klaar is. Maak je niet druk dat je je aandacht over 2 pannen moet verdelen 😉 Je hoeft eigenlijk niks te doen als het vocht er 1 keer bij zit (pfffew 😉 )

Laat 5 minuten voordat je wil eten de overige groenten (peultjes, paprika en paddenstoelen) nog even meekoken in de saus. Bakken is niet nodig, het word echt lekker knapperig maar toch gaar 😉 Roer er een drupje sesam olie door en je bent klaar!

Serveer met gekookte rijst of noodles, net wat je lekker vind 🙂

Eet smakelijk!

Eén gedachte over “Groenten met auberginesaus en kip teriyaki.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: