zelf saucijzenbroodjes maken

zelf saucijzenbroodjes maken

Wie jarig is trakteert! Michel was 23 maart jarig en dan trakteert hij altijd op zijn werk. Al eens eerder had ik bij een vorige opdracht waar hij werkte 50! saucijzenbroodjes voor hem gebakken. Voor de collega’s bij deze opdracht waren er ‘slechts’ 30 nodig! Mag ik volgende keer gewoon appeltaart bakken lieverd? 😉 Saucijzenbroodjes bakken heb ik ooit van mijn moe geleerd. Zij maakt ze het allerlekkerst, daar kunnen die van mij niet tegenop :). Het geheim is dus soezendeeg door je gehakt mengen. Zo krijg je niet dat rare platte worstje wat er in afbaksaucijzenbroodjes zit :).

2016-03-23

Wat heb je nodig voor 10 stuks:

 • 10 plakjes bladerdeeg
 • 300 gram gehakt
 • soezendeeg
 • zout en peper naar eigen smaak
 • 1 theelepel paprikapoeder (pittig)
 • snufje komijn, dit maakt alle vlees lekker 😉
 • 1 teen knoflook, geperst
 • geklutst ei voor het bestrijken van de broodjes

Voor het soezendeeg:

 • 1 ei
 • 20 gram bloem
 • 15 gram boter
 • 30 ml water
 • snufje zout
 • Dit is een heel klein receptje, precies genoeg voor 10 saucijzenbroodjes

Hoe maak je het?

je begint met het soezendeeg.

Hiervoor laat je het water met de boter en het zout aan de kook komen. Als het kookt doe je in een keer de bloem erbij. Roer tot je een bal krijgt die loslaat van de pan. Zet het vuur onder de pan uit en laat dit deegje afkoelen tot kamertemperatuur. Als het voldoende is afgekoeld roer je het ei erdoorheen tot het in losse stukken van je lepel afdruipt en het ei goed is opgenomen.

Meng nu je gehakt met de kruiden (het mag best stevig zout en peper hebben) en het soezendeeg tot een lekker zacht prutje 😉

Warm de oven voor op 220 graden (bladerdeeg heeft wat hitte nodig)

Laat 10 velletjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien. Leg in het midden van de velletjes bladerdeeg een rolletje van het gehaktmengsel. (een spuitzak is makkelijk). Vouw nu de bladerdeegvelletjes over het gehaktrolletje zodat je mooie flapjes krijgt. (dichtplakken met een beetje water) Druk de randjes stevig dicht. Bestrijk met het geklutste ei en bak in ongeveer 25 a 30 minuten mooi gaar en bruin in de oven.

Dit is een gezellig klusje om samen te doen. Ik heb de rolletjes gehakt gespoten en Michel mocht dichtplakken en bestrijken 🙂 Team Kraaij-van den Berg kan alles aan!

Eet smakelijk!

Eén gedachte over “zelf saucijzenbroodjes maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: