ontzettend makkelijke smoothie

ontzettend makkelijke smoothie

Ik ben dol op smoothies. Als snel ontbijt maar ook lekker voor restjes minder mooi fruit.(weer in het kader van antivoedselverspilling) Op de markt bij mijn favoriete groentenman waren de aardbeien in de aanbieding. Ik stond al te kwijlen bij het zien van deze rode juweeltjes 😛 en heb dus een bak meegenomen. Alsof de duvel er mee speelt, zodra ik aardbeien meeneem, komt het er niet van om ze op te eten! Gister had ik er mijn granola-ontbijtje al mee versierd. Maar ja, een pond aardbeien eet je in je schaaltje kwark niet op ;). Vanmorgen zagen ze er dus niet meer stralend rood uit, maar iets gevlekt….nog veel te goed om weg te gooien maar ’the mr’ zou er niet meer aan beginnen. Wat doe je dan? Dan draai je een smoothie!

DSC_1031a

Wat heb ik gebruikt:

  • ongeveer 400 gram aardbeien
  • 1 overrijpe banaan
  • 250 ml melkkefir (prima te vervangen door yoghurt of karnemelk)

Hoe heb ik het gemaakt?

Heel eenvoudig! Gooi al het fruit in de blender, maak je niet druk over de groene kroontjes…..die vind je nooit meer terug 😉 Vul aan met je melkproduct en draaien maar 🙂 Als al het fruit goed gepureerd is ben je good to go! Giet in een mooi groot glas en het grote genieten kan beginnen.

Kinderen vinden dit heerlijk en het is toch echt wel gezonder dan al die fabrieks yoghurtdrankjes. Plus dat zo ook het minder mooie fruit toch nog gegeten word 🙂

Met 2 eetlepels havermout erbij, word dit een volwaardig ontbijt (die moet je dan wel even mee laten draaien in de blender natuurlijk 😉 )

Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: