Lekker snelle spruitjesstamp

Lekker snelle spruitjesstamp

Spruitjes, je houd ervan of je haat ze. Wij houden er van, ze zijn ook zo heerlijk veelzijdig en lekker goedkoop. Ook staan ze in de top 10 van meest gezonde groente. De meest gemaakte fout bij spruitjes is om ze te gaar te koken, dan gaan ze stinken en worden ze bitter. Kook je ze lekker beetgaar zal je zien dat ze helemaal niet zo bitter smaken. Super lekker is het ook om ze te wokken of in een hartige taart te doen. De dametjes dachten ook dat ze geen spruitjes bliefden maar met spek, ui en kaas vonden ze ze toch wel lekker. Vandaag een makkelijk recept voor een stamppotje, zo heeft zelfs de meest verstokte spruitjeshater vast niet door dat hij/zij spruitjes zit te happen 😉

DSC_1005a

Wat heb je nodig:

  • 500 gram spruitjes
  • 500 gram aardappels
  • een bosje bieslook
  • 150 ml melk
  • 100 gram oude kaas in kleine blokjes
  • 1 theelepel goede kerriepoeder (ik vind die van Jonnie Boer het lekkerst)
  • peper en zout

Hoe maak je het?

Schil en was de aardappels en snij ze doormidden. Deze zet je op met ruim water en wat zout. Maak de spruitjes schoon, zodra de aardappels koken kunnen de spruitjes erbij. Laat ongeveer 12 minuten koken tot de aardappels gaar zijn. Giet het water af en laat op laag vuur staan, voeg de melk toe en wacht tot deze kookt (anders koelt de stamp zo snel af) nu zet je het vuur uit. Stamp tot een mooie grove puree.

Snij de bieslook fijn en roer dit met de kaas en het kerriepoeder door de stamppot. Proef of het voldoende op smaak is, voeg anders nog iets peper en zout toe.

Ik heb in dit recept geen boter gebruikt omdat ’the Mr’ heel erg op de lijn let. De melk maakt het smeuïg genoeg 😉 vind je van niet, dan kan je uiteraard altijd zelf een klein klontje boter toevoegen 😛

Eet smakelijk!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: