Vijgenreepjes to go

Vijgenreepjes to go

Binnenkort word ik geopereerd. Ik verwacht dat ik binnen 3 weken op de operatietafel lig. Na de tijd kan ik een poosje niet bakken en koken natuurlijk šŸ™ . Nu ben ik dus al druk bezig om de diepvries te vullen met makkelijke ontbijtjes. Zo kunnen Michel en ik dan in ieder geval een paar weken overbruggen :). Vandaag heb ik dus deze hele makkelijke vijgenreepjes gemaakt. Deze zijn lekker lang houdbaar, zonder geraffineerde suikers en vol met gezonde ingrediĆ«nten. Om de dag goed op te starten! Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van cups, heb je deze niet gebruik dan een koffiekopje. Dat zal ook werken denk ik šŸ˜‰

DSC_0919a

Wat heb je nodig:

  • 250 gram gedroogde vijgen
  • anderhalve cup zaden en pitten
  • halve cup chiazaad
  • halve cup gemengde noten
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels kokosolie

Hoe maak je het?

Begin met het schoonmaken en wellen van de vijgen. Haal alle harde topjes er af en laat in heet water voor minimaal een uur staan.

Smelt de kokosolie met de honing. Doe dit bij de gewelde (afgegoten) vijgen en laat in de foodprocessor draaien tot het een gladde puree is. Meng er nu al je zaadjes en nootjes doorheen, kneed tot een stevige massa.

Warm de oven voor op 150 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier en leg je vijgendeegje in de bakvorm. Strijk alles mooi glad en druk stevig aan.

Bak af in het midden van de oven voor ongeveer 40 minuten. Je kan het in het blik laten afkoelen en als het afgekoeld is in reepjes snijden.

Bewaar deze reepjes in een luchtdichte trommel in de koelkast, dan blijven ze zeker 4 weken goed

Eén gedachte over “Vijgenreepjes to go

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: