Gegrilde ketjapkip met frisse kokosrijst.

Gegrilde ketjapkip met frisse kokosrijst.

Zo af en toe wil ik gewoon echt een lekker stukje vlees van de grill. Mooi sappig vlees met zo’n fijn schroeirandje 😉 Zo had ik dat laatst dus ook! Biefstuk had ik niet in de diepvries maar nog wel lekkere kipdij filetjes. Ik wou hier graag spiesjes van maken met een fijne marinade,en dit was het uitermate smakelijke resultaat 🙂 ’the Mr.’ heeft er van gesmuld!

‘Gegrilde ketjapkip met frisse kokosrijst’

DSC_0753a

Wat heb je nodig:

voor de kipspiesjes

  • 250 gram kipdijvlees
  • satestokjes
  • scheutje ketjap
  • 1 theelepel thai red curry kruiden

voor de kokosrijst

  • 1 grote theemok rijst
  • 2 grote theemokken water
  • 50 gram santen (ingedikte kokosmelk)
  • 1 halve rode chilipeper
  • 1 halve citroen
  • snuf zout

Hoe maak je het?

Begin met je kipdijvlees in de marinade te zetten. Hievoor snij je de kip in blokjes en meng het met een ruime scheut ketjap en de kruiden. Laat dit minimaal een half uur marineren. Langer is lekkerder 😉

Zet nu je rijst op met het water en de santen en een snufje zout, de halve citroen kan je hierin uitknijpen (pas op voor pitjes) Je laat de citroen en de peper gewoon meekoken. Na het koken vis je dit er makkelijk weer uit. Breng aan de kook en laat op laag vuur koken tot je vocht opgenomen is. Als de rijst gaar is zet je het vuur uit en laat je het een kwartier met het deksel op de pan staan.

Nu mag je eindelijk de kipblokjes aan de spiesjes rijgen 😉 Zorg voor een hete barbecue (grilpan mag ook) en gril de kip mooi gaar en bruin. Bestrijk wel af en toe met je heerlijke marinade, zo krijg je een mooi gelakt, glanzend spiesje.

Schep de rijst op het bord en leg die heerlijk malse kipspiesjes erbovenop.

Wij aten dit met zoetzuur van komkommer, pindasaus en seroendeng. Gegarneerd met wat lente ui. Echt superlekker, supermakkelijk en snel klaar!

Deze hoeveelheden zijn voldoende voor 2 personen.

Eén gedachte over “Gegrilde ketjapkip met frisse kokosrijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: