tomatenrijst met kip en mosselen

tomatenrijst met kip en mosselen

Mijn ouders hadden vorige week een gast uit het mooie Zeeland. Deze dame is de weduwe van mijn opa’s dienstmaat, dus al uit de tijd dat mannen in dienst nog respect kregen bijgespijkerd 😉 Deze jarenlange vriendschap dreigde te eindigen met het overlijden van ome Adrie en mijn moe vond dat dus eeuwig zonde. Omdat tante Rijnie geen autorijbewijs heeft en ook een dagje ouder word kan ze ook niet zomaar even langskomen. Mijn opa en oma wonen klein in een seniorenwoning en mijn ouders in een mooi groot huis in Tollebeek. Tante Rijnie komt nu dus elk jaar een weekje logeren bij mijn ouders en kan zo nog genieten van de vriendschap met mijn opa en oma. Terwijl ze elke dag op sleeptouw worden genomen door mijn ouders 😉 Als deze Zeeuwse dame er is eten we mosselen en niet zo zuinig ook! Dit is een receptje wat ik gister maakte en het was achterlijk lekker!

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 2 grote uien
  • een paar draadjes saffraan
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram kip
  • 200 gram gaar mosselvlees
  • 2 senseomokken rijst
  • sap van een halve citroen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 500 ml visbouillon (ik gebruikte het kookvocht van de mosselen)
  • 2 kopjes diepvrieserwtjes
  • peper en zout
  • 4 eetlepels olijfolie

Hoe maak je het?

Snij de uien en de kip in blokjes en de knoflook fijn.

Verhit in een ruime braadpan de olijfolie en bak daarin eerst de uien met de saffraan glazig. Bak daarna de kip even mee tot het bruin begint te kleuren.

Als de kip bruin is bak je de rijst even mee tot het begint te glanzen. Blus af met het citroensap en voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe. Laat aan de kook komen en op laag vuur doorkoken tot de rijst gaar is. Als het te droog word en de rijst is nog niet gaar giet je er een scheutje water bij 😉

Als de rijst gaar is roer je de diepvrieserwtjes er door en het gare mosselvlees, laat nog even doorwarmen en maak het gerecht op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: