Makkelijke snelle bloemkoolcurry

Makkelijke snelle bloemkoolcurry

Dit weekend waren de meiden alweer bij ons, voor het 2e weekend achter elkaar. De weekends dat de meiden er zijn heb ik weinig structuur 😉 Kinderen leven je toch een beetje… Op zondag moeten de meiden dan weer naar huis worden gebracht en daar begint het al een beetje mis te gaan bij mij. Het is altijd een beetje een halfslachtig dagje, ze moeten voor het eten thuis zijn dus de dag is eigenlijk te kort om wat te gaan doen, maar ze willen die dag wel altijd heel veel aandacht. Zij weten natuurlijk ook dat ze het dan weer 2 weken zonder papa moeten doen. Die dag draait dus om een lekker ontbijtje na heel lang uitslapen, lunchen, dan tassen inpakken en rond drie uur moeten ze in de auto zitten om om vier uur thuis te zijn. Om 5 uur zijn wij dan weer thuis… met honger en wat moet je dan eten?! Eigenlijk ben  ik dan de hele dag in de weer geweest met het feit dat de meiden op tijd thuis moeten zijn en niet met het feit dat wij dan ook samen nog warm moeten eten. Gister was ik dus totaal vergeten om vlees uit de diepvries te halen, had ik geen inspiratie, grote honger en werd ik chaggerijnig van het feit dat ik echt niet wist wat ik nu moest eten. Ik had wel asperges liggen maar geen zin om zoveel tijd in de maaltijd te stoppen gezien het feit dat de trek echt urgent was 😉 Ineens bedacht ik me dat ik nog een enorme bloemkool had liggen! Gekocht om met de meiden te eten maar die avond werd het ineens heel flexibel friet… Ik maakte een snelle, makkelijke en vegetarische bloemkoolcurry en werd vrijwel direct weer vrolijk van de kruidige geur en de heerlijk hartige smaak. Ik heb het vlees ook niet gemist en was goed verzadigd en dat terwijl ik alleen groenten heb gegeten. (ik wacht na deze blog op het commentaar van mijn moe….ik heb namelijk 30 jaar lang geen bloemkool gegeten en nu post ik een bloemkoolrecept 😉 )

Wat heb je nodig voor 3 á 4 personen:

  • 1 grote bloemkool
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm verse gember (geraspt)
  • sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 groot blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eetlepel rode currypasta of thai red curry kruiden uit het lekkere vierkante blikje
  • 1 groentenbouillonblokje

Hoe maak je het?

Snij de ui en de knoflook fijn en draai de deksels vast van de blikken 😉 De bloemkool ontdoe je van zijn onderkantje en verdeel je in roosjes.

Verhit de kokosolie in een wok of ruime braadpan en fruit daarin de ui en de knoflook zachtjes aan tot het wat begint te kleuren. Bak dan je currypasta mee of de kruiden. Door het meebakken van de kruiden kunnen alle smaken goed loskomen. Voeg de tomatenblokjes, de kokosmelk en het bouillonblokje toe en roer tot een goed gemengde saus. Roer er nog even de verse gember en het citroensap door en schep dan de bloemkoolroosjes door de saus.

Laat het aan de kook komen en doe dan de deksel op de pan en laat 10 minuutjes koken tot de bloemkool zacht is, roer tussendoor even om zodat alle bloemkool de saus goed kan raken 🙂

‘The Mr’ kreeg er rijst bij en was een tevreden man, ik heb het low carb gehouden en at het gewoon zo, zonder rijst of rijstvervangers…lekker lepelen 😉 Gelukkig was het een grote bloemkool en staat er nog een prakje voor mij om straks mee te lunchen.

Wil je nou beslist wel vlees eten (kan ik me niet voorstellen maar wie ben ik?) dan kan je ook wat kipdrumsticks aanbraden en mee laten smoren in de saus. Lijkt me ook heel lekker! Let er dan wel op dat je voldoende vocht in de curry houdt 🙂

Eet smakelijk!

Eén gedachte over “Makkelijke snelle bloemkoolcurry

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: