Brownie de luxe

Brownie de luxe

dsc_3309

Brownies… ik kan er uren over doorgaan. Bij het nadenken over een geschikte naam voor dit recept kwamen er de meest maffe namen voorbij πŸ˜‰ Ik hou het op Brownie de luxe, de luxe komt in dit geval van heeeeeeel veel rolo. Ja echt, die chocoladesnoepjes met karamel! Brownies horen stevig en fudgy te zijn, een echt lekkere brownie blijft aan je kiezen plakken en smelt in je mond. Ze horen echt naar chocola te smaken en niet te zoet te zijn. Hemels genot, dat is een goede brownie. Period food voor de dames, zalige zonde voor de heren πŸ˜‰ Ik kan jullie beloven dat ik alles wat ik nu genoemd heb, in deze brownies heb gestopt. Maak ze eens dit weekend, je bent er de hele week blij mee. Van dit receptje snij je namelijk heel veel blokjes zondig genot πŸ™‚

Wat heb je nodig:

  • 350 gram pure chocola
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram donkere basterdsuiker
  • 150 gram gewone kristalsuiker
  • 60 gram cacao
  • 80 gram bloem
  • 4 eieren
  • snuf zout
  • grote theelepel bakpoeder
  • 3 rollen rolo snoepjes (meer mag ook πŸ˜‰ )
  • een brownie bakblik (die van mij is 38 bij 26 cm, heb je een kleinere, bak dit recept dan in 2 keer. Als ze te dik zijn worden ze niet goed gaar)

Hoe maak je het?

Ik vind dit een fijn en makkelijk receptje, eerder gebruikte ik een recept van Nigella Lawson. De brownies zonder bloem van Nigella zijn absoluut ontzettend lekker maar heel bewerkelijk! Na wat testen en onderzoeken heb ik dit receptje als makkelijk en de lekkerste ontwikkeld πŸ˜‰

Warm eerst de oven voor op 180 graden.

Smelt de boter met de chocola, ik doe dit in de magnetron voor 2,5 minuten op vol vermogen. Gebruik je liever geen magnetron, smelt de chocola met de boter dan au bain marie in een kom.

Klop met een garde de suiker door de eieren tot de meeste suiker opgelost is.

Zeef de bloem met de cacao, het zout en het bakpoeder tot er geen klontjes meer in zitten in een ruime beslagkom.

Roer met een spatel de gesmolten chocolademassa door het bloem-cacao mengsel en spatel daarna de eieren met de suiker erdoorheen. Roer tot een glad beslag tot alles gemengd is.

Giet dit beslag in een ingevette bakvorm (gebruik eventueel een bakpapiertje) en verdeel zoveel mogelijk rolo snoepjes over je bakvorm met beslag πŸ˜‰ Chocola is altijd goed en karamel ook dus je gebruikt er niet snel te veel πŸ˜‰

Bak in een hete oven voor 25 minuten en laat in het blik volledig afkoelen. Ik snij er met een kunststof spatel blokjes van, omdat ze zo lekker fudgy zijn krijg je de hele brownie namelijk niet in zijn geheel uit het blik πŸ™‚

Geniet met mate en als dat niet lukt…. zorg in ieder geval dat je er niet misselijk van word πŸ˜‰

Bonsje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: