BREAKFAST KOEKJES

BREAKFAST KOEKJES

DSC_2752a

Ik kan haast wel zeggen dat het afvalavontuur van mijn lief een grote inspiratie is voor het bedenken van nieuwe receptjes. Ik wil hem natuurlijk zoveel mogelijk ondersteunen bij dit avontuur. Hoewel het met vallen en opstaan gaat, gaat de lijn nog steeds naar beneden en daarom ben ik ongelooflijk trots op hem! Omdat ik eigenlijk altijd muffins bak om mee te nemen als ontbijtje in de auto, was ik op zoek naar iets anders. Een koekje, zoals ik in het begin van mijn suikervrije fase zoveel bakte. Dit is het bijzonder smakelijke resultaat, waar lief zo blij mee was dat hij al zijn instagram vriendjes plat spamt met mijn foodblogje 😉

Wat heb je nodig:

  • 200 gram havermout
  • 100 gram pindakaas
  • 100 gram zachte, ontpitte dadels
  • 1 rijpe banaan
  • half stokje vanille of een theelepel vanille-extract

Hoe maak je het?

Dit is zo ontzettend simpel, je word er gewoon blij van!

Warm de oven voor op 180 graden.

Meng alle ingrediënten voor het deeg met elkaar (ik gebruik de keukenmachine want ik hou niet van plakkerige zooi aan mijn handen). Leg je deegklomp op een stuk plasticfolie en rol het daarmee tot een dikke rol. Leg deze rol even in de koelkast.

Als je oven op temperatuur is haal je de rol uit de koelkast. Leg een bakpapiertje op een ovenplaat en snij de deegrol in plakken van ongeveer een centimeter dik. Ik haalde 12 plakjes uit mijn rol. Leg deze koeken op het bakpapiertje en bak ze in de hete oven in ongeveer 25 minuten bruin en stevig.

Omdat in deze koeken geen geraffineerde suiker zit, zal het koekje ook niet echt knapperig zijn. Als je ze knapperig wil moet je ze direct uit de oven in een keer op eten 😉 Vind je dit nou ook een beetje veel van het goede, bewaar ze dan gewoon in de koelkast 🙂 Geniet van een ontzettend smakelijk, gezond en smeuïg koekje.

Eet smakelijk!

4 gedachten over “BREAKFAST KOEKJES

    1. Ik deel al mijn keukengeheimen met jullie, dat doe ik met liefde. Ik hou trouwens van jullie blog! Zo leuk en fris kom ik ze niet veel tegen x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: