Biefstuk salade met thaise twist
Wat te doen als je op de markt een hele kist mango’s voor 3 euro kan scoren? Dan koop je een hele kist mango’s natuurlijk! Dan komt de volgende uitdaging… Hoe ga je al die mango’s gebruiken?! We aten al fruitsalade, smoothies, mangocheesecake (recept komt nog) en gister dus een overheerlijke salade met Chuckeyesteak π Dit heerlijke stukje vlees met een superlekker vetrandje erdoor verdient het om high en fast gegrild te worden! in deze salade heb ik ervoor gekozen om hem medium/rare te laten omdat je hem toch koud eet π (ik hou gewoon van rood vlees) De combi van steak, met zoete zachte mango en een spetterende dressing is echt alsof er een engeltje op je tong …. π
Wat heb je nodig:
- 300 gram biefstuk
- 1 hele rijpe mango
- 1 komkommer
- 1 zak rucola
- 1 bosje noodles (go tan)
- 1 handje geroosterde cashewnoten
- Lemon pepper van original spices voor het kruiden van je biefstuk
voor de dressing
- sap van 1 limoen
- 1 heet spaans pepertje in dunne ringetjes
- 1 volle theelepel bruine suiker
- 1 cm gember (geschild en geraspt)
- 1 klein teentje knoflook (geraspt)
- 2 eetlepels Thaise vissaus
- 1 eetlepel sesamolie
Hoe maak je het?
Begin met het mengen van de dressing in een kommetje, zo kunnen alle smaken goed intrekken.
Kruid nu het vlees royaal met de lemon pepper en grill dit in een hete grillpan of op de bbq aan beide kanten mooi bruin (ik deed 2 minuten aan elke kant, maar misschien eet jij je vlees liever iets meer gaar π ) Haal uit de pan en leg op een bord om te rusten en af te koelen.
Kook je noodles gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en giet ze daarna af in een vergiet en spoel goed koud. Laat staan tot je ze gaat gebruiken.
Met een dunschiller haal je strepen schil van de komkommer zodat deze een gaaf gestreept jasje aan heeft π Halveer hem daarna en verwijder met een lepel de zaadjes, deze gooi je gewoon weg. Snij de komkommer in mooie boogjes van ongeveer een halve centimeter dik.
De mango maak je schoon zoals je dat zelf handig vind, en snij je in plakjes of blokjes. Doe maar gewoon wat je fijn vind, voor de smaak maakt het niet veel uit π
Meng in een schaal de noodles, de mango en de komkommer met de dressing.
Op een mooie grote serveerschaal verdeel je de rucola dan een beetje zodat overal een laagje ligt. Hierover verspreid je de noodles met de mango en komkommer.
Snij nu de biefstuk in mooie dunne reepjes, die leg je ook over de salade. Strooi de geroosterde cashewnootjes er overheen en druppel er nog wat van het vleesvocht overheen.
Nu kan je genieten van een heerlijk, zinderende salade, die door de pit van het pepertje zelfs op een koude dag nog verwarmend is π
Eet smakelijk!