Smeuïge Energierepen voor Michel

Smeuïge Energierepen voor Michel

Michel werkt in Almelo, wat ongeveer 75 minuten rijden is vanaf onze woonplaats. Hij staat dan ook elke ochtend ontzettend vroeg op om naar zijn werk te gaan. Ontbijten doet hij pas als hij op zijn werk is aangekomen. Het is dus handig om een snelle snack bij de hand te hebben voor in de auto,zodat hij alvast wat snelle energie krijgt. Nu is het zo dat wij allebei toch wel wat te zwaar zijn 😉 Daarom doe ik mijn best om verantwoorde dingen te maken, waarvan we met minder schuldgevoel kunnen snaaien.

‘Smeuïge Energierepen’ dus voor vandaag

12688148_1156224111055577_3120405568779177694_n

Dit recept is voldoende voor 10 stevige repen, ik bak ze in een cakeblik zodat ze in ieder geval allemaal even lang zijn 🙂

Wat heb je nodig:

  • 250 gram gedroogd fruit (zoals dadel, vijg,abrikoos)
  • 100 gram havermout
  • 100 gram pitten en zaden
  • 50 gram kokosrasp
  • 50 gram havervlokken
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 50 gram donkere chocola, gesmolten

Hoe maak je het?

Begin met het weken van je gedroogde fruit, zo draait je keukenmachine niet stuk bij het pureren. Laat ongeveer een uur weken in warm water.

Verwarm je oven voor op 150 graden en leg een passend stuk bakpapier in je cakeblik.

Pureer in je blender of keukenmachine het gedroogde fruit met de honing en de kokosolie. Laat lekker draaien tot je een smeuïg egaal mengsel hebt.Doe hierbij de droge ingredienten en laat nog even draaien tot je een stevige massa hebt en alles goed gemengd is.

Doe deze massa over in je cakeblik en druk het met behulp van je bakpapier goed stevig aan. Door het bakpapier krijg je geen vieze handen. Schuif je cakeblik in het midden van de oven en bak voor 30 minuten.

In de tijd dat je energierepen in de oven staan kan je je chocola ‘au bain marie’ smelten.

Na 30 minuten haal je je cakeblik uit de oven, haal met hulp van je bakpapiertje de ‘koek’ uit het bakblik en laat op een snijplank iets afkoelen. Als het iets steviger aanvoelt, snij je het in 10 repen. Gebruik voor het snijden wel een goed scherp mes, anders druk je alles kapot!

Druppel hier de gesmolten chocola overheen en laat helemaal afkoelen.

In een bakje in de koelkast blijven ze zeker een week goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: