Mooie mama

Mooie mama

I’m baaack!

Ongeveer 2 jaar geleden schreef ik een blog over de verloederde moeder die ik ineens was, zonder dat ik dat ooit had gewild…De verloederde moeder… Maar inmiddels kan ik jullie laten weten dat die verloederde moeder is verdwenen hoor!

Geen kotsjes meer in mijn kleren, geen vette haren… Gewoon weer Bonsje, de vrouw die ik zo gemist heb. Ik zie haar steeds vaker terug in de spiegel en ik ben er zo blij om!

Ik schreef dat ik toen dat ik misschien maar een loedermoeder moest gaan worden… Het heeft eventjes geduurd, maar ik ben de ultieme loedermoeder geworden. Het maakt me niet uit als mijn kind vies is, een stuiter maakt, jankt om niks, dingen probeert die ik eigenlijk een beetje eng vind. Ze leert ervan en dat is fantastisch! Het maakt me niet uit als iedereen een kwartier later eet, ik voel me niet verantwoordelijk voor het feit dat iedereen moet eten. Of ze aangekleed zijn, gedoucht hebben of de tanden hebben gepoetst… Ik heb geleerd dat iedereen, behalve Lieve capabel genoeg is om die dingen zelf te regelen. Okee… ik kan nog steeds niet alleen douchen of naar de wc maar…Als ik ga douchen gaat Lieve gewoon mee, dan is ze ook meteen maar schoon 😉

Ik heb geleerd dat Lieve wel wacht als ik het nodig vind om tijd voor mezelf te nemen.

Ze speelt wat, ze rommelt wat en ze vindt het gewoon helemaal prima als mama met de kwasten staat te ‘kleuren’.

Het begon eigenlijk een half jaartje geleden, ik was er zo klaar mee! Die saaie kleren, zo veilig mogelijk gekozen… Ik wou ze niet meer. Ik heb alles in de kast uitgezocht en weggedaan, alleen de leuke dingen heb ik laten hangen. Toen was mijn kast dus behoorlijk leeg…

Ik ging los bij Zalando en gunde mezelf voor het eerst in tijden een echt leuke garderobe. Ik kocht een hele hoop mooie BH’s en buikverstoppende onderbroekjes, zodat ik 10 kilo slanker lijk 😉 Het gevoel van blijdschap als je jezelf weer gunt om er mooi uit te zien, dat is gewoon heerlijk! Weg met de verloedering!

Ik liet bij de kapper de mislukte permanent afknippen en mooie blonde highlights zetten, weer een fris gezichtje. Ik word natuurlijk al een beetje grijs en zo valt het toch wat minder op. Ik ontdekte dat de rode haarkleur die ik telkens koos me een ongezonde uitstraling gaf en het vlekkerige van mijn huid alleen maar benadrukte. Dus weer blond, waardoor mijn bruine ogen nog wat donkerder lijken en mijn huid zachter lijkt.

Ik zocht al mijn make up uit en nam het besluit om het nu ook eens te gaan gebruiken. Want wat heb je aan al die spullen als je er alleen naar kijkt?! Elke morgen doe ik dus een beetje make up op mijn snuitje en kijk dan vol vreugde naar het bijna 40 jarige gezicht dat er nog helemaal niet zo slecht uitziet 🙂

Elke dag word ik een klein beetje blijer met mezelf en ga ik mezelf een beetje mooier vinden, ik kleed me leuk aan en ik geniet ervan. Ik voel me weer een beetje vrouw, een beetje mooi, een beetje Bonsje en soms ook gewoon gelukkig!

Het allerfijnste is dat ik het mezelf ook gewoon weer gun! Voor mezelf zorgen, genieten, mooi zijn…

Zie ik een zusje genieten van haar Goodiebox? Ik ga niet meer jaloers zitten zijn! Ik vraag haar om de kortingscode en geef mezelf een abonnement op diezelfde Goodiebox!

Dit was een van de slimste beslissingen van de afgelopen tijd 🙂 Door al die fijne, nieuwe producten wil ik ook gewoon goed voor mijn huidje zorgen. Mijn huid straalt tegenwoordig en dat maakt het nog fijner om elke avond dat half uurtje te nemen om mijn huid te verzorgen en mijn make up te verwijderen. Een half uurtje zelfliefde dat me nog meer zelfvertrouwen geeft.

In de ochtend pak ik mijn kwasten, mijn oogschaduw paletten en zorg dat ik een paar prachtige ogen heb, ik breng de highlighter stevig aan op mijn wangen, ik contour me de rambam om mijn onderkin wat kleiner te laten lijken, ik werk wat vlekjes weg en heb ineens een mooi egaal huidje… En ik geniet van het enthousiaste “Mooie mama!” van mijn prachtige dochter, die het dus helemaal niet erg vindt dat ik die 10 minuutjes neem voor ik haar eten geef.

Weg met de verloederde moeder…hallo Mooie mama <3

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: