Mama wil slapen!!!

Mama wil slapen!!!

Ik heb een leuk kind, echt waar!

Ze heeft ons al vrij snel de nacht door laten slapen, ze is redelijk makkelijk en luistert vrij goed. Ook eet ze vrij veel dingen gewoon en is ze over het algemeen vrij zonnig qua humeur.

Maar waarom? Waarom hoor je nooit verhalen over kinderen die na hun 2e ineens niet meer doorslapen?! Echt…ik was hier dus gewoon niet op voorbereid!

Nog nooit is ze een moeilijke slaper geweest, alleen rondom de tandjes was het wel eens een dingetje en die ene keer dat ze oorontsteking had. Maar dat zijn hele verklaarbare dingen, dan snap je het en vind je het nog een beetje zielig ook.

Momenteel vind ik vooral mama zielig!

Tussen half 4 en 6 besluit dochterlief namelijk dat het genoeg is geweest met slapen!

Van alles heb ik al geprobeerd…van telefoontjes met Peppa Big over roepen in bed, mopperen, troosten, grapjes maken, tot een complete woede uitbarsting om kwart over 5 in de ochtend. Lieve besluit elke nacht dat ze wakker is en vind dat ze dat met de halve buurt moet delen…hallo misthoorn!

Ik ben wakkerrrr!!!!! zo galmt het ongeveer elk kwartier vanuit haar bed…telkens als je net weer weg zult zakken!

Inmiddels ben ik echt bekaf, moet ik om elke scheet huilen en is mijn lontje nagenoeg verdwenen…

Als ze mijn kerel was geweest… die had ik even flink tegen de kont gemept… maar ja, geweld lost niks op toch? 😉

Mijn nachten zijn namelijk al niet zo lekker, slapen is al een dingetje met PTSS inclusief nachtmerries en herbelevingen. Ik kan de kostbare slaap die ik wel nodig heb niet missen door een kleine party animal…

Inmiddels hebben we het middagslaapje al afgeschaft, daar is ze helemaal okee mee. Ik dacht dat dit misschien wel zou helpen, want als ik in de middag teveel zou slapen zou ik in de nacht ook wakker zijn 😉

Maar blijkbaar is er nog teveel energie en vind mevrouw het helemaal prima om rond half 4 wakker te zijn en dat wij dan ook geen oog meer doen.

Vervolgens is ze rond 3 uur ’s middags niet meer te genieten en is het tot 7 uur oorlog met madam….

Ten tijde van dit schrijven ligt ze al brullend in haar ledikant, want mama is het zat!

Mama wil ook slapen!

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: