Instaperfect?

Instaperfect?

Als je moeder word is het leuk om andere moeders te volgen op Instagram, even tijdens gestolen momentjes van rust rondscrollen en je vergapen op de mooiste mama’s en kindjes. Ik volg best wel veel jonge mama’s en bij mij komen steeds meer vraagtekens tijdens het scrollen, want…

Hoe kan het dat hun kindjes zo mooi schoon zijn?! Mijn kind is binnen 5 minuten na het aankleden al een grote plak en kleefbende. Er zitten fruitvlekken in haar kleren, fruit in haar haar en zelf ben ik dan ook niet meer onbevlekt… Wat doe ik verkeerd? Of doe ik het juist goed? Mijn kind is gelukkig, haren kunnen worden gewassen en kleren ook. Ikzelf heb geleerd om schone kleren minder belangrijk te vinden…morgen weer een nieuwe schone outfit voor 5 hele minuten 😉

Waarom kwijlen de kindjes van die instaperfect mama’s niet? Mijn kind produceert een complete Niagara Falls en is zonder kwijlslabje volledig doorweekt, net als al haar speelgoed, het boxkleed, de vloer en vergeet ook mama niet…altijd kwijl overal.

Hoe doen die mama’s het om een knappe, scherpe foto van hun kind te maken? Met perfecte achtergrond en goed licht?! Lieve zit geen seconde stil en als je dan eindelijk de aandacht hebt, gaat ze net janken….zit je dan met je camera 😉 Of de mama’s zien er zelf ook perfect uit met highlighter op de juiste plek en mascara die aan hun wimpers zit in plaats van onder hun ogen omdat kindlief net even een veeg over je gezicht deed. Ik die nooit de deur uitging zonder lippenstift….ik zie het nut er niet eens meer van, plus dat lippenstift zo vervelend afgeeft op de wangetjes van je kind 😛

Of helemaal lyrisch zijn over de perfecte jas die ze in maatje 68 hebben gescoord voor babylief. Als ik dan ga zoeken naar dat merk en dat bewuste jasje omdat het inderdaad heel schattig is, schrik ik me telkens wezenloos. Ik kan het niet voor mezelf verantwoorden om een jasje van 100 euro te kopen voor een kind wat het hooguit 8 weken draagt en er daarna alweer is uitgegroeid. Met een gemiddeld inkomen is dat toch gewoon niet te doen? En het doorverkopen is ook nog best een dingetje…als je er nog 15 euro voor vangt mag je je handjes stijf dicht knijpen… Deze mama houdt het wel bij budgetkleding en 2ehandsjes!

Al die Instaperfect mama’s hebben kinderen die nooit huilen, altijd lief zijn en nooit fonteinen van kots produceren. Ik word er ontzettend onzeker van! Ze kunnen er perfect uitzien op 3 uur slaap en dan zeggen dat ze zo genieten…na 3 uur slaap heb ik een kop om op te schieten en een heel kort lontje.

Ik snap het niet…zijn ze nou Instaperfect of Instareal?

Ik probeer in ieder geval Instareal te zijn, natuurlijk plaats ik niet graag een foto van een huilende Lieve, dan post ik gewoon even niets. Maar ik krijg het ook niet voor elkaar om een perfecte mama uit te hangen. Ik ben namelijk niet elke dag mooi opgemaakt, heb geen perfect figuur, mijn haar is vaker vet dan pas gewassen, mijn kind is niet altijd schoon en heel regelmatig vergeet ik te eten omdat ik die dag te druk was met mijn dwarse, huilende, beweeglijke, ondernemende en onderzoekende spruit. Ik ben niet heel geduldig, ik ben regelmatig boos of verdrietig, ik vind het allemaal niet zo makkelijk en dat zeg ik ook eerlijk.

Soms zou ik haar echt wel even weg willen brengen om een uurtje zomaar voor me uit te kunnen staren op de bank, om eens een uurtje schone kleren te dragen, om eens heel even gewoon Bonsje te zijn.

Maakt me dat een slechte moeder?

Ik denk het niet, ik heb inderdaad weinig geduld en ik ben regelmatig boos maar ik ken mijn kind als geen ander. Ik ken haar maniertjes,ik weet dat ze nog niet klaar is met drinken als ze stopt, maar gewoon even afleiding nodig heeft. Ik weet dat ze stil ligt tijdens het verschonen als ik haar een haarborstel in handen geef, ik weet dat ze liever van mijn bord eet dan van haar eigen en ik weet dat ze een korstje vast wil houden tijdens het eten van haar boterham. Ik weet dat ze acuut stopt met huilen als ze het pak billendoekjes krijgt en ik weet dat ze graag even aan mijn haar wil trekken op de commode. Ik weet dat ze op me lijkt, dat ze geen geduld heeft, alles tegelijk wil, driftig is en een idioot gevoel voor humor heeft. Ik weet dat ze niet van knuffelen houdt en dat ze liever de wereld verkend, ik weet dat ik kusjes moet stelen en ik weet wanneer ze wil slapen en haar knuffeltje nodig heeft. Ik weet dat ze aankleden stom vind en het badje de hemel….

Ik ken haar zo goed, wij zijn niet Instaperfect maar wel perfect samen.

Bonsje

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: