suiker kick

suiker kick

Zo’n 3 keer per jaar zwicht ik voor de verleiding…

In de supermarkt laat ik zo’n gele felgekleurde zak met chocolade bolletjes in mijn kar vallen. Motivatie in mijn gedachten…ach, voor een keer moet het kunnen. ‘The Mr’ vindt ze zo lekker, je word niet dik van een keer snoepen….

Inderdaad, ’the Mr’ vindt ze heerlijk en ’s avonds beland de zak tussen ons in op de bank bij een spannende serie. Gedachteloos laat ik mijn hand in de zak verdwijnen en stop de eerste van een hele zak M&M’s in mijn mond. Ik vertel mezelf dat ik het bij een handje laat, mmmm  eigenlijk best lekker zo’n glad knikkertje in je mond dat een fijne kraak geeft bij het kauwen. Het gevoel van de gladde kogeltjes tussen mijn vingers zonder dat ze gaan plakken….

Gedachteloos verdwijnt mijn hand weer in de zak…

Ze smaken eigenlijk helemaal niet zo lekker als ik dacht dat ze zouden zijn, hmmmm mijn voorkeur gaat toch uit naar hartig. Deze dingen zijn eigenlijk veel te zoet en pure chocola vind ik lekkerder.

Toch gaat mijn hand weer in de zak en een kwartier later voelen mijn graaiende vingers…een lege zak.

Ik voel de suiker kick door mijn lichaam razen, alles aan me is onrustig, ik kan me niet meer concentreren op de zo spannende serie, ik ben eigenlijk ook wel heel moe.

Laten we maar naar bed gaan, morgen is het vroeg dag…babies slapen niet uit 😉

In bed begint het gedonder…de suikerbom slaat in. Ik voer diepzinnige gesprekken met mijn lief over schrijven, over mezelf, over gevoelens, wat ik wil in het leven…om 1 uur in de nacht zegt lief dat ik nu mijn waffeltje maar moet houden. Hij wil slapen….

Ik kan niet slapen, mijn lijf is druk, mijn hoofd is druk, ik overdenk al mijn zonden en het afgelopen jaar, ik bedenk hoe ik het volgend jaar anders ga doen. Hoe 2019 mijn jaar zou moeten worden, hoe ik mijn dromen waar kan maken, waarover ik wil schrijven….

Om kwart voor 7 schrik ik wakker van mijn kind…een lange dag is begonnen en ik heb bijna niet geslapen.

Ik koop nooit meer M&M’s!

Bonsje

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: