Elke gek zijn gebrek

Elke gek zijn gebrek

Een uitspraak die ik in mijn jeugd vaak hoorde en die ik nu pas echt begrijp. Want iedereen heeft zijn of haar eigenaardigheidjes en ik heb er best nog wel wat ๐Ÿ˜‰ Dingen waar ik me voor schaam, dingen waar ik zelf het meeste last van heb en dingen waar ik heel hard om kan lachen. Eigenlijk is iedereen een beetje gek en bestaan ‘normale’ mensen gewoon niet, of het is normaal om een beetje gek te zijn…het is maar net hoe je er naar kijkt ๐Ÿ™‚

Zelf heb ik het met de enorme drang om te schrijven maar het niet om kunnen gaan met de aandacht die dat oplevert. Ik ben enorm verlegen en sociaal redelijk onhandig. Hoewel ik op papier heel goed met woorden ben, ben ik dat in het dagelijks leven totaal niet. Ik sla dicht als mensen een praatje willen maken, helemaal bij mensen die ik niet ken en die mij alleen van mijn blog kennen.

Waar ik ook last van heb is de angst om te telefoneren, ik vind het heel erg lastig om een gesprek te voeren met iemand die ik niet kan zien. Communicatie bestaat namelijk voor een groot deel uit lichaamstaal en expressie, aan de telefoon mis ik een heel groot deel van de communicatie omdat ik alleen de woorden hoor maar niet kan zien hoe iemand met me praat. Ik kap telefoontjes dus altijd heel snel af of ik sla zoals gewoonlijk heel erg dicht omdat het ongemakkelijk voelt. Nog veel vaker neem ik gewoon de telefoon niet op, zeker als iemand belt tijdens het beruchte spitsuurtje van mijn baby ๐Ÿ˜‰

Ik pluk aan mezelf en schaam me daar vervolgens enorm voor, het is een onbeheersbare dwang waar ik al jaren mee worstel en het maakt me enorm onzeker. Ik pluk aan mijn wimpers, wenkbrauwen, haren en nagels. Pukkeltjes en velletjes worden compleet mishandeld en daarmee maak ik het alleen maar erger dan het was. Ik heb het gevoel dat iedereen dit aan me ziet en maak de puist groter dan mezelf… Mezelf mooi voelen is iets wat ik niet ken. Ik hoop dat ik hier hulp bij kan krijgen want ik weet dat elke vrouw onzeker is en dat vrouwen veel harder over zichzelf oordelen dan een ander dat over hun doet maar het is gewoon dikke kak om zo onzeker te zijn!

Wat me ook moeilijk afgaat is het aangaan van vriendschappen. Ik kan eigenlijk met iedereen wel goed opschieten maar ik hecht me heel moeilijk aan mensen. Ik ben te bang om ze weer kwijt te raken, dus is het makkelijker om me niet te hechten. Zo kan ik heel onverschillig doen als iemand boos op me is terwijl ik van binnen compleet in paniek ben. Gelukkig kent ’the Mr’ dit eigenaardigheidje van mij inmiddels, maar hij heeft hier zeker in het begin enorm veel moeite mee gehad. Na de geboorte van Lieve was ik zo bang om haar kwijt te raken dat het hechten ook moeilijk is geweest. Ik heb hier enorm veel spijt van en herkende het gedrag en de oorzaak hiervan pas tijdens een gesprek met de psycholoog.

Ik ben ontzettend zorgzaam en liefdevol maar ook ontzettend driftig en ongeduldig. Hier heb ik zelf niet zo veel last van maar mijn omgeving wel een beetje ๐Ÿ˜‰ Als het niet meteen goed gaat zoals ik het wil, ontplof ik of ik loop uren te mopperen en te stressen. Het is mijn perfectionisme wat hier een beetje mee speelt. Mijn perfectionisme zorgt er ook voor dat ik heel vaak niet aan dingen durf te beginnen en dat ik heel weinig dingen afmaak…de angst om te falen is groot. Ik zie dingen al snel als falen in plaats van een manier om iets te leren. Ik herken dit ook bij een stiefje van me en daar kan ik enorm verdrietig van worden. Ik probeer haar dan altijd te stimuleren om foutjes als een les te zien en mopper dan stiekem tegen mezelf dat ik ook eens zo lief voor mezelf moet zijn.

Een ander eigenaardigheidje van mij is dat ik ongemerkt mee ga zingen als ik muziek hoor. Ik vroeg me tijdens het boodschappen doen eens af waarom mensen zo naar me liepen te lachen tot ik er achter kwam dat ik mee liep te zingen ๐Ÿ™‚ Gelukkig schijn ik een prettige stem te hebben dus hier schaam ik me niet zo voor maar vind ik het een grappig dingetje van mezelf.

Waar ik me dus wel ontzettend zelfverzekerd voel is de keuken, ik geloof in mijn eigen vaardigheden in de keuken. Want het ergste wat me kan overkomen tijdens het koken van een nieuw recept is dat ik het niet te eten vind en patat mag halen ๐Ÿ™‚ Jammer genoeg mislukt er zelden een gerecht van mij want patat is best wel favoriet voedsel van mij. Maar wat ik dus echt niet goed kan is bakken…koken vind ik heerlijk en leuk maar mijn baksels mislukken bijna altijd. Gelukkig heb ik een huis vol dankbare afnemers van mislukte koeken en cake, want ik bak alleen als de meiden er ook zijn ๐Ÿ˜‰ Ik blijf het in ieder geval proberen….ooit moet ik toch een normale cake kunnen bakken ๐Ÿ˜›

Ik heb een hekel aan saai… Ik heb het liefst gekke dingen in mijn interieur en in mijn kleding maar vind het wel weer lastig om dan op te vallen. Jaren lang koos ik hele veilige kleding maar ik begin toch steeds vaker te kiezen wat ik leuk vind…ik ben bijna 38 het word tijd om te mogen zijn wie ik ben in plaats van mezelf weg te stoppen in een hoekje. Jammer genoeg houdt ’the Mr’ in de inrichting niet zo van kleur als ik, al heeft hij gelukkig wel een voorkeur voor gekke schoenen ๐Ÿ˜‰

En hoewel ik een hekel heb aan saai… ik ben wel een enorm saaie huismus. Ik ben het gelukkigst als ik gewoon lekker warm thuis op de bank zit. Ongegeneerd aan mijn harige kin kan plukken (dit herken je pas als je 30 bent geweest ๐Ÿ˜‰ ) en lekker burgertruttig zit te Netflixen. Heerlijk keutelen met mijn meisje en ’the Mr’ die tegen me aan hangt…geluk zit op je eigen bank las ik dit weekend op Instagramย  en dat is echt waar!

Wat ik ook gek vind van mezelf is dat ik enorm jaloers kan kijken naar fitgirls met mooie sixpacks terwijl ik donders goed weet dat zij daar enorm hard voor werken en dat ik daar oprecht te lui voor ben…ik maak mezelf altijd wijs dat het hun heel makkelijk afgaat terwijl ik nog een stuk chocola in mijn mond stop… Ik weet best wel dat elk pondje door het mondje gaat, daarom ben ik blij dat ik nu eindelijk op het gewicht ben van voor mijn zwangerschap. Ik heb heel gemakzuchtig het boek ‘project gezond’ gekocht met een menuplan voor de hele week, recepten voor de hele week en zelfs de boodschappenlijst staat er in. Zo hoef ik niet na te denken over wat ik moet eten en ben ik nu bijna 5 kilo kwijt. Mijn grote doel is om beneden die 100 kilo te komen en gewoon in maat 44 te passen. Een sixpack is een onrealistische droom voor mij, want ik weet heel goed dat ik lui ben…nog een eigenaardigheidje ๐Ÿ˜‰

Zo ben ik in mijn hoofd heel slank met lange blonde krullen en kan ik echt verbaasd zijn als ik mezelf op een foto zie…zo kan ik er toch niet uitzien?! Ik ben een beetje gek…ik weet het ๐Ÿ™‚

Gelukkig ben ik niet alleen, de hele wereld is gewoon een beetje gek!

Bonsje

 

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: