Facebook

Facebook

Facebook, de plek waar iedereen een stem heeft. Heel vaak vind ik Facebook leuk, het is een makkelijke manier om een beetje op de hoogte te blijven van het leven van vrienden en kennissen. Je houd contact zonder verplichtingen…ja Facebook is best leuk.

Maar heel regelmatig vind ik Facebook even niet leuk, juist omdat iedereen er een stem heeft. Dus ook sociaal onder ontwikkelde rotzakken, plaaggeesten en pestkoppen. Deze sociaal onderontwikkelde rotzakken hebben vaak ook meerdere accounts…waarschijnlijk omdat ze door veel andere Facebookers geblokkeerd worden. Tenminste…ik blokkeer meestal de sociaal onder ontwikkelde rotzakken op al die accounts die ze hebben.

Maar zo blijkt maar weer, soms mis je een account van zo’n trol en dan is Facebook niet leuk.

Gisteravond gebeurde het weer, na een gezellige dag waarop we de verjaardag van het ’11je’ vierden zaten we gezellig film te kijken met z’n allen. Met een schuin oog zag ik op mijn mobiel een melding binnenkomen van Facebook en mijn nieuwsgierigheid liet me mijn mobiel oppakken om te kijken.

Toen ik zag van wie de melding was, schreeuwde alles in mij al “niet openen Bons, niet kijken!” De desbetreffende trol, die ik overigens niet ken heeft er een levenstaak van gemaakt om mij uit te schelden voor alles wat mooi en lelijk is. Alleen op Facebook want in het echte leven kennen we elkaar niet…

Ik had gereageerd op een lekker uitziend bordje eten van een Facebook kennisje, gewoon een complimentje over haar lekkere maaltje… De trol ( overigens niet de eigenaresse van het heerlijke bordje eten! Dat vind ik best een leuke dame 😉 ) reageerde met de wijze opmerking “jij bent al vet zat”….

Euh…wat moet ik daar nou mee? Ik weet absoluut dat ik vet zat ben 😉 Ik vroeg ook niet om een hapje…

Het enige wat ik op dat moment kon bedenken was niet reageren en ook dit account te blokkeren want ik heb screenshots genoeg gezien waarop hij mij met de grond gelijk maakte, samen met nog wat toetsenbord helden 😉

Ik wil het niet binnen laten komen maar merk dat het me toch bezig houdt, het pestgedrag van sociaal onderontwikkelde draken. Want wat halen zulke mensen hier nou uit? Wat levert het hen op?

Ik ben blij dat ik het niet begrijp, dat maakt mij waarschijnlijk sociaal iets beter ontwikkeld en een prettiger mens op het sociale netwerk.

Verder nog iets constructievers te melden dan de opmerking dat ik vet zat ben?

Just be nice people!

Bonsje

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: