2 geloven op een kussen

2 geloven op een kussen

2 geloven op een kussen, daar slaapt de duivel tussen…zo luidt het gezegde ๐Ÿ˜‰

Hier in huis bewijzen wij al dik 7 jaar het tegenovergestelde. Het gaat hier prima samen, ik als christen en ’the Mr’ als atheรฏst kunnen hier met veel respect en soms onbegrip naar elkaar, prima over kletsen. We kunnen smakelijk lachen om elkaars ‘waan ideeรซn’, het is gewoon niet zo’n groot ding hier ๐Ÿ™‚

Ik bid, hij vergeet dat ik bid en kletst er gezellig doorheen…na mijn grote zucht “hallo, ik ben even aan het bidden” moeten we er samen altijd even om lachen. Ik geloof namelijk in God als een persoon en hij niet, hij gelooft in oneindige energie…daar geloof ik ook in ๐Ÿ˜‰ Eigenlijk zijn we het over veel zaken eens, alleen noemen we het soms anders. Zo vind ik zijn theorie over de oerknal prima te verklaren vanuit de bijbel ๐Ÿ˜‰ Want de aarde was woest en leeg tot God de wereld schiep…wie weet, was dat wel een enorme knal, ik was er niet bij ๐Ÿ˜‰ En als ik sommige mensen zie vind ik het misschien nog wel aannemelijk dat we van de apen afstammen (grapje) ๐Ÿ˜‰

Ik heb geleerd dat bidden op elk moment van de dag kan en niet aan vaste momenten geplakt hoeft te zitten. God hoort en ziet mij altijd, zo kan ik in alle rust met God in gesprek gaan zonder gestoord te worden door mijn gezellig kletsende echtgenoot. Ik ga niet naar een kerk maar wil wel graag, alleen het uitslapen is zo fijn op zondag. Ik weet dat ’the Mr’ prima voor Lieve kan zorgen als ik naar de kerk zou willen gaan maar ik zit mezelf nog in de weg. Het komt wel weer.

Alleen nu komt het…wij hebben een kindje en hoe doe je dat nou in de opvoeding? Ik zing een gebedje voor het slapen gaan en ’the Mr’ gaat dat beslist niet doen. Hoe doe je het later als je verteld over de bijbel en over God terwijl papa aan de andere kant geloofd dat dat onzin is? Dat ons meisje vrij is om te kiezen, dat staat buiten kijf maar ik weet nu nog niet hoe we dit gaan doen.Ik zou Lieve graag laten dopen maar aan de andere kant zou het misschien ook wel haar eigen volwassen keus moeten zijn. Mijn geloof zit vast in mij verankerd, al is het heel anders dan wat we vroeger geleerd hebben. Door de jaren heen ontwikkel je meer kennis en begrip, je krijgt je eigen Godsbesef… Dat is heel natuurlijk en ook goed, we hoeven geen volgzame lammeren te zijn en altijd maar blijven doen en denken zoals we vroeger deden.

Hoe voed je samen een kind op terwijl jij gelooft en je partner niet? Of als je partner een andere religie heeft?

De tijd zal het leren en hopelijk blijven wij met hetzelfde respect naar elkaar hier over praten. Ik ga in ieder geval lekker door om te bidden met mijn kleine meid en binnenkort gaan we starten met voorlezen uit de bijbel ๐Ÿ™‚ Ik kan niet wachten om er straks mijn eerste kinderbijbel weer bij te pakken, die kreeg ik van mijn ouders toen ik 6 werd en ik heb er met veel plezier uit voorgelezen aan de stiefjes toen ze dat nog leuk vonden ๐Ÿ™‚ Papa stond regelmatig stiekem aan de andere kant van de deur mee te luisteren…ik kan namelijk behoorlijk opgaan in het verhaal en doe stemmetjes en geluiden ๐Ÿ˜›

Dan mag papa gewoon Jip en Janneke voorlezen ๐Ÿ˜‰

Bonsje.

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: