Meisje eigenwijs krijgt hapjes.

Meisje eigenwijs krijgt hapjes.

Lieve is een slechte drinker, ze is een kind wat veel uitdaging nodig heeft en de fles vond ze al heel snel saai. Wanhopig werd ik er van…rond de 13e week van haar bestaan heb ik huilend het consultatiebureau gebeld. Mijn meisje dronk met moeite en heel veel strijd net 400 cc per dag! Juist als je als moeder een extreme angst hebt dat je kind dood zal gaan en het ongeveer continu 35 graden is, is dit dus niet te doen. Gelukkig namen ze me bij het consultatiebureau hartstikke serieus en ze kwamen zelfs aan huis πŸ™‚

Er werd afgesproken dat Lieve maar wat eerder moest starten met vaste voeding…nu krijg ik vast de moedermaffia over me heen, want voor de 4 maanden is dit natuurlijk streng verboden πŸ˜‰ Maar wat ben ik blij dat ik mijn kind al vroeg hapjes aan heb geboden! Ze vind het heerlijk en ze bloeide helemaal op πŸ™‚

We begonnen voorzichtig met een paar hapjes wortel en tot mijn grote verbazing kon mijn eigenwijs er geen genoeg van krijgen! Ze was er aan toe πŸ™‚ Vanaf dat moment ging ze ook weer beter drinken, 4 flessen van 180 cc gingen er moeiteloos in en mama Bons was weer gelukkig.

Ze lust eigenlijk tot nu alles, alleen mango en peer mocht ik houden…dat tufte ze met veel plezier om mijn oren πŸ˜‰ Brood met pindakaas word met vreugde weggesmakt, danoontje is ook heerlijk en het liefste eet ze taart… Groente is ook echt heerlijk, ik vermoed dat ze een voorkeur heeft voor hartige smaken en ik kan niks meer eten zonder dat zij ook een hapje wil proeven πŸ™‚

Maar nu hebben we dus het 19 weken sprongetje en heeft mijn dame ontdekt dat ze kan blazen… Volgende probleem is dus aangebroken, want meisje eigenwijs blaast zodra de fles in haar mond gaat. Prachtige bellen produceert ze, enorm natte bende want ze blaast de fles compleet leeg…en drinken? Ho maar!

Ik maak me dus een beetje zorgen of ze wel genoeg binnenkrijgt? Want ze heeft ook meer moeite met poepen, het grootste deel van haar dieet bestaat nu namelijk uit 2 fruithapjes en een warm hapje…voor de rest ben ik blij als er een halve fles in gaat.

Bij het consultatiebureau gaven ze al aan dat 4 flessen van 180 al wat weinig is en dat ze die echt wel moet hebben, maar ik krijg het er niet in. Ze is ook een vrij tenger meisje, maar ze is vrolijk, leergierig en hartstikke alert al drinkt ze zo weinig en is ze aan de lichte kant.

Hoe gaan jullie hier mee om? Maak je je ook zorgen als je kind slecht drinkt of vertrouw je er op dat ze het zelf prima kunnen regelen en nemen wat nodig is?

Please…help a new mommy out πŸ˜‰

 

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: