Structuur

Structuur

Ik ga goed op structuur, voorspelbaarheid en een vast ritme. Structuur maakt me gelukkig en relaxed, Lieve heeft hetzelfde maar alleen gelooft ze het nog niet 😉

Ik heb nogal moeite met de groeisprongetjes die babies maken, vooral omdat dit mijn eigen baby is en ik haar niet terug kan geven aan haar moeder 😛 Net als je denkt dat er iets van ritme in je dag zit en je een planning kan maken voor die week (ja ik plan dingen, want ik ben net een vergiet) krijgt Lieve weer een sprongetje en is alles weer anders en onvoorspelbaar…HELP!

Hoe ga je hier nou mee om? in mijn geval word je dan heel gestressed en zie je het niet meer zitten. Andere moeders zijn hier weer beter in en gaan mee met hun kind. Natuurlijk probeer ik hier ook in mee te gaan maar ik heb wel ’the Mr’ en zijn relativeringsvermogen nodig om dit een beetje relaxed te kunnen doorstaan 😉

Maar nu Lieve dus 4 maanden is kan ik haar niet meer de hele dag in de box laten liggen en laten slapen wanneer het haar uitkomt…het consultatiebureau was heel streng…’de box is om te spelen, slapen moet in bed!’

Dus…vol goede moed leg ik Lieve elke ochtend na haar fles en bij de eerste tekenen van vermoeidheid in haar bed, want ze moet een slaapje doen en structuur volgen 😉 Na anderhalf uur naar de babyfoon en alle gezelligheid geluisterd te hebben geef ik het dan maar op en haal haar uit haar bedje om in de box verder te spelen… Natuurlijk valt ze dan eindelijk in slaap 😛 Dus weer gefaald in het opvoeden van mijn kind 😉 ( volgens het consultatiebureau dan hé, ik ben zelf meer van mening dat ze haar eigen ritme wel bepaald al vind ik dat wel eens lastig)

Maar…volgens mij wint de aanhouder dan toch! Gistermiddag ging Lieve een keurige tuk van half 1 tot half 4 in haar bedje doen (het heeft wel een uur geduurd voordat ze zich overgaf aan Morpheus armen) en vanmorgen ging ze na het badje gewoon in een keer slapen! Zonder mopperen, zonder een uur pret te maken…ze ging gewoon slapen!

Ik zit hier gewoon een blog te tikken omdat mijn kind de gewenste structuur aanhoud 🙂

Ik kijk nu al uit naar het 19 weken sprongetje…Wat gaat er dan weer veranderen?

Hoe doen jullie dat met jullie babies? Laten jullie ze zelf hun structuur bepalen of wil jij ook graag een vast dag ritme?

Bonsje

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: