Spruitjes met kip en pasta in pittige kaassaus
Ik hou van winterkost! Dolgelukkig was ik ook toen ik zag dat mijn favoriete groenteboer weer spruitjes in de kraam had liggen. Ik heb gelijk een pondje meegenomen 🙂 Spruitjes zijn favoriet bij ’the Mr’ en mijzelf, het knapperige, lichtbittere groen vinden wij echt heerlijk. We eten ze op alle mogelijke manieren, met satesaus is wel favoriet bij ’the Mr’. Maar ik had al een paar dagen onbeheersbare trek in kaas! Warme, gesmolten kaas, hartig en vullend…ik vond nog een restje grappige pasta in de kast, een stuk oude cheddar in de koelkast en heb besloten dat het kazige spruitjes werden. Ze waren verrukkelijk, al zeg ik het zelf 😉
Wat heb je nodig voor 3 personen:
- 500 gram spruitjes
- 250 gram champignons
- 250 gram kipfilet
- 150 gram pittige kaas (oude kaas is prima)
- 150 gram ongekookte pasta
- 1 teen knoflook
- 1 bouillonblokje kip
- 250 ml melk
- 1 eetlepel bloem
- Flinke snuf cayennepeper
- 2 eetlepels olie om te bakken
Hoe maak je het?
Maak eerst de spruitjes schoon door de onderkantjes en de minder mooie blaadjes te verwijderen.
Zet dan een pan met ruim water op en laat dit aan de kook komen. Doe de spruitjes en de ongekookte pasta met wat zout in het kokende water en laat koken tot de pasta gaar is, giet af en spoel even af met koud water. Zet opzij.
Snij de kip en de champignons aan stukjes en maak de knoflook schoon en snij dit fijn.
Verhit de olie in een ruime pan en bak de kip met de knoflook even stevig aan tot het om en om bruin is. Bak de champignons nu ook even mee tot de kip gaar is. Strooi de bloem over de gebakken kipstukjes en bak dit heel even mee, giet dan in een keer de melk erbij en roer even tot het zachtjes kookt. Rasp de kaas boven de pan en roer tot je een mooie dikke kaassaus hebt. Verkruimel het bouillonblokje in de saus en maak op smaak met een flinke snuf cayennepeper. Nu kunnen de spruitjes en de pasta in de saus… Laat nog even meewarmen in de saus maar laat het niet meer koken.
Dit is ongecompliceerd comfortvoer en ik hou er van!
Al mijn mooie borden zijn al ingepakt dus voorlopig zijn de foodfoto’s met mijn heerlijk ordinaire creme serviesgoed 😉
3 gedachten over “Spruitjes met kip en pasta in pittige kaassaus”
Ik ga het ook proberen?
Goedenavond,
weer een mooi recept, ik maak het met kippedijfilet.
Super!!
Ik gebruik ook liefst dijfilet ? veel minder droog oe joe!