salade surf en turf met heksenkaas

salade surf en turf met heksenkaas

Ik heb laatst een verrukkelijke supermarktvondst gedaan ๐Ÿ™‚ Jullie kennen vast allemaal de beroemde heksenkaas? Heksenkaas heeft nu ook een saladedressing en die is lekker! Ik gebruikte hem om deze heerlijk frisse salade mee aan de kleden. Surf en turf…vis en vlees dus, in dit geval een biefstukje met garnalen. ‘The Mr’ blij en Bonsje blij, hoewel ik meestal mijn dressing zelf maak is dit echt wel een blijvertje! Met dit warme weer (gelukkig toch nog zomer) is een salade heerlijk! Lekker snel klaar, gezond en niet achter een heet fornuis ๐Ÿ™‚

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 80 gram gemengde salade
  • 150 gram kogelbiefstuk
  • 100 gram gekookte garnalen
  • halve komkommer
  • 4 tasty tom tomaten (no spon, gewoon de lekkerste)
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • flesje heksenkaasdressing (koelvak in de supermarkt)
  • peper en zout
  • drupje olie

Hoe maak je het?

Eigenlijk valt er niet veel te maken, het is gewoon super makkelijk. Wat grillen en snijden en dan op een bord leggen ๐Ÿ˜‰

Rooster eerst in een koekenpan de pijnboompitjes goudbruin en leg ze dan opzij.

Smeer het biefstukje in met olie en bestrooi met peper en zout. Bak 2 minuten aan elke kant in de koekenpan van de pijnboompitjes. (zo blijft je biefstukje mooi rose, als je hem gaar wil bak je een minuutje langer aan elke kant) Pak het biefstukje in in aluminiumfolie en leg opzij om even te ‘ontspannen’ ๐Ÿ˜‰

Snij de komkommer in plakjes en de tomaten in stukjes en bestrooi deze met een snufje zout en peper om de smaak goed omhoog te halen. Meng de komkommer en tomaat met de sla.

Pak dan nu 2 mooie grote saladeborden en verdeel daar de sla over. Strooi de pijnboompitjes er overheen.

Het biefstukje snij je in mooie dunne plakjes (op de draad) en deze plakjes verdeel je samen met de garnalen over de salade. Maak het af met de heksenkaasdressing en geniet van een heerlijk frisse salade, met wat brood erbij kan je hier prima de avond op door komen ๐Ÿ™‚

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: