omgekeerde bananentaart
Overrijpe bananen op de fruitschaal? Dan moet je beslist eens bananencake maken! Ik maakte nu eens een variant met banaan en karamel. Mijn bes (oma) maakte vroeger regelmatig zo’n omgekeerde cake met ananas en bruine suiker en ik maakte hem nu met banaan. Jeugdsentiment in een ander jasje 🙂 Dit was een verrukkelijk toetje na een lekkere maaltijd met leuk gezelschap. Het werd nog lekkerder doordat ik hem lauwwarm serveerde met een dikke bol B&J ijs 😉
Wat heb je nodig voor 6 personen?
- Springvorm 18 cm
- 4 rijpe bananen
- 180 gram bloem
- 200 gram kristalsuiker
- 2 eieren
- 100 ml melk
- 50 ml neutrale olie
- 1 zakje bakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 eetlepels roomboter
- 4 eetlepels bruine suiker
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randjes een beetje in.
Verdeel de roomboter in klontjes over de bodem en strooi daar de bruine basterdsuiker egaal overheen.
Snij 2 bananen in dikke plakken en leg deze in de suiker.
Meng de rest van de ingrediënten in de blender tot een glad beslag en giet dit op de banaanplakjes.
Bak de taart in het midden van de oven in een uur bruin en gaar. Laat hem iets afkoelen en los hem dan omgekeerd op een mooie taartschaal zodat de onderkant boven komt en je een dikke kleverige karamellaag op je taart hebt.
Zondig genieten met ijs of geslagen room 🙂 Koud is hij heerlijk maar lauwwarm is hij the bomb!
Eén gedachte over “ omgekeerde bananentaart”
Jum, wat een heerlijke taart!