Koolhydraatbeperkte kokosrepen
Laatst zag ik op instagram een foto voorbijkomen van gezonde bountyballen. Hoewel er in plaats van suiker, dadel in zat is dat met mijn koolhydraatbeperkte dieet nog steeds geen verantwoord snoeperijtje. En ik kan jullie vertellen….na een aantal weken niet snoepen, snak ik naar wat lekkers! Ik ben niet zo’n fan van kunstmatige zoetstoffen omdat die juist weer negatief op de hormoonhuishouding werken, dus ik toog naar de natuurwinkel om pure stevia druppels te halen. Beetje prijzige aankoop maar wat ben ik blij met dit spulletje! Puur natuur zoeten zonder suiker in mijn lijf te stoppen. Deze kokosreepjes werden ook met liefde weggehapt door ’the Mr’ en mijn vriendin, die zich totaal niet druk maken over koolhydraten dus ik geloof dat ze zeker goedgekeurd zijn ๐ Onthou wel: hoewel er geen suiker in zit, zit er nog steeds een behoorlijke hoeveelheid vet in deze snack! Als je niet koolhydraatbeperkt leeft en juist calorieรซn telt, zijn deze reepjes dus nog steeds heeeeeeeeeeeeeeeeeel erg slecht voor de lijn ๐
Wat heb je nodig voor een bord vol:
- 100 gram geraspte kokos
- 60 ml gesmolten kokosolie (niet de ontgeurde!)
- halve eetlepel roomboter
- 20 druppels stevia (of een zoetstof naar keuze maar dan weet ik niet hoeveel, gewoon even proeven tussendoor)
- merg van een half vanillestokje
- 100 gram pure chocola (hoe puurder, hoe gezonder) ik gebruik die van 85%
Hoe maak je het?
Eigenlijk is dit heel erg makkelijk, je bent echt zo klaar! Ideaal dus bij ernstige trek ๐
Zet je pot kokosolie in warm water zodat het kan smelten, smelt dit bij voorkeur niet in de magnetron of in een pannetje want dat is niet zo goed voor kokosolie. Kokosolie is al vloeibaar zodra het 25 graden word ๐
Meng de gesmolten kokosolie met de geraspte kokos en de roomboter. Maak op smaak met de vanille en de stevia, ik vond 20 druppels meer dan genoeg maar als jij van zoeter of minder zoet houd…probeer maar wat voor jou voldoet ๐
Ik heb ze in mijn browniepan gemaakt.
Leg een stuk vershoudfolie in een vorm (cakeblik of browniepan) en druk daar de kokosmassa stevig in aan. Je wil een mooie stevige plak krijgen.
Smelt de chocola in een kom boven een pan met heet water of in de magnetron. Als je het in de magnetron doet, laat het dan elke keer 20 seconden gaan tot je chocola gesmolten is. Laat je het te lang doorgaan, verbrand je chocola en dat is zonde ๐
Giet de gesmolten chocolade over de kokoslaag en zet even een kwartiertje in de koelkast.
Probeer er met een warm mes mooie blokjes van te snijden, al maakt het voor de smaak geen bal uit als je lelijke brokken gesneden hebt ๐
De te leuke theemok kreeg ik van ’the Mr’ voor mijn verjaardag en is besteld bij de grote visitekaartjesdrukker die ook regelmatig op tv adverteert ๐
Geniet met mate van deze redelijk verantwoorde snoeperij.
8 gedachten over “Koolhydraatbeperkte kokosrepen”
Alleen de foto al, maakt mij blij. Xxx
Ik weet welke geur er binnenkort in mijn keuken hangt (kokos!) Maar ik ga wel gewone suiker gebruiken… En na even googlen weet ik dat 1 druppel stevia ongeveer overeen komt met 2 gram suiker ๐
Lekker!
Oh dit lijkt mij intens lekker! Kokos is zo lekker!
Dieet maak creatief ?
Wat een fijn recept! Dat ga ik een keer maken, dank voor de tip!
De onderzetter waar de leuke theemok en het lekkers op staat, heb je die zelf gemaakt? Zo ja, hoe?
Hoi Ingrid, wat een leuke reactie! Die leuke onderzetter heb ik zelf gekocht bij Ikea ๐ Ik ben namelijk helemaal niet zo creatief ๐
Graag gedaan! Het kriebelt bij mij om er ook zo een te maken. Denk dat ik al een beetje weet hoe. Iets met behangplaksel ๐