gebakken havermoutcups met een fijne verrassing

gebakken havermoutcups met een fijne verrassing

Afgelopen weekend waren mijn 3 lieve stiefjes er weer en dan hebben we altijd een speciaal ontbijtje. Omdat in de afgelopen maanden is ontdekt, dat 2 van de 3 schatjes door een genen foutje een ontzettend hoog cholesterol gehalte hebben en op hun voeding moeten letten, heb ik maar geen pannenkoekjes gebakken. In plaats daarvan maakte ik deze lekkere gebakken havermout. Pap hoef ik ze niet voor te zetten natuurlijk, dat snap ik ook best 😉 Om het nog een beetje leuker te maken heb ik een reep (snicker) in miniblokjes gesneden en die in het bakje mee laten bakken. De meiden hebben gesmuld en met puberlief in huis verdwenen deze 12 cupjes in een oogwenk 😉 Pubers hebben nou eenmaal altijd honger….

Wat heb je nodig voor 12 stuks:

 • 250 gram havermout
 • 2 grote rijpe bananen of 3 kleintjes
 • 3 eieren
 • 250 ml melk (naar eigen keus, ik gebruik amandelmelk)
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 3 eetlepels suiker
 • snuf zout
 • als je het leuk wil maken….een candybar in kleine blokjes

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Prak de bananen in een ruime kom met een vork fijn, er mogen nog stukjes in zitten 🙂 Stukjes maakt het extra lekker en smeuïg.

Breek hier 3 eieren boven en kluts het even door elkaar, samen met het vanille-extract, de suiker en het zout. Spatel dan de havermout erdoorheen en roer er de melk als laatste door. Je krijgt nu een nattige brij maar dat komt echt goed tijdens het bakken in de oven.

Verdeel het mengsel over 12 muffinvormpjes en als je het leuk wil maken leg je in elk vormpje ook een stukje chocola. Natuurlijk mogen dit ook bosbessen, rozijntjes of nootjes zijn maar daar hoef ik met mijn meisjes niet mee aan te komen 😉 Bij mij willen ze lekkers en dat is in hun boekje dus suiker 😉

Bak de cupjes in 25 minuten gaar tot een prikker er droog uitkomt. Warm of koud zijn ze gewoon lekker, dus als je er teveel hebt gemaakt….bij de lunch vond puber ze ook nog heerlijk!

Eet smakelijk!

6 gedachten over “gebakken havermoutcups met een fijne verrassing

 1. Dat ziet er lekker uit! Ik ben benieuwd! Lijkt me juist met rozijnen echt super lekker… Hoe lang kun je overgebleven cupjes ongeveer bewaren denk je? Zou je ze ook weer even in de oven op kunnen warmen?

  1. ik vries ze gewoon in en piep ze inderdaad even op in de oven. In de koelkast zou ik ze niet langer dan 3 dagen bewaren, omdat er weinig suiker in zit gaat de banaan vrij snel overstuur 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: