Ouderwets draadjesvlees met verrassende stamppot

Ouderwets draadjesvlees met verrassende stamppot

Draadjesvlees is toch wel echt het ultieme comfortvoedsel he?! Urenlang gesudderd op een klein vuurtje tot het zowat uit elkaar valt, ik vind het zo lekker! Gister had ik dus lekker draadjesvlees in mijn slowcooker gemaakt. De hele dag heeft het heerlijk geroken in huis en ik kon haast niet wachten tot het eindelijk etenstijd was! Ik had zoveel draadjesvlees gemaakt dat ik er vandaag weer van kan eten,vandaag word het gewoon omgebouwd naar hachee ๐Ÿ˜‰ Maar eerst vertel ik jullie mijn recept voor overheerlijk draadjesvlees met heerlijke jus en fijne winterse stamppot. Geloof me…dit wil je eten! Gebruik geen mager vlees om te stoven, dat word nooit zo lekker gaar. Ik gebruik het liefst sucadelapjes of riblappen met een goed vetrandje, als je wil dat je vlees zelf uit elkaar valt moet er gewoon een stukje vet aan zitten… Wil je dat vet nou niet eten omdat je bang bent dat je er dik van word, snij je het gewoon van het vlees af als het gaar is ๐Ÿ˜‰ Maar vet geeft smaak en maakt mals…kijk maar naar mij ๐Ÿ˜›

Wat heb je nodig voor 2 personen:

 • 500 gram goed doorregen rundvlees (don’t worry, het krimpt tijdens het stoven, dit is dus echt niet teveel ๐Ÿ˜‰ )
 • 3 flinke tenen knoflook
 • 3 uien (1 voor het draadjesvlees en 2 voor de stamp)
 • 1 blaadje laurier
 • 1 bouillonblokje (rund)
 • 1 eetlepel koekkruiden
 • 1 theelepel mosterdpoeder (kan je dat niet vinden gebruik dan gewoon mosterd)
 • 800 gram aardappels (geschild)
 • 2 zoetzure stevige appels
 • rode wijn (zoveel dat het vlees onder staat)
 • 200 ml melk
 • peper,zout en nootmuskaat
 • flinke klont roomboter

Hoe maak je het?

Omdat stoofvlees nogal wat tijd nodig heeft om te garen begin je natuurlijk op tijd of je maakt dit een dag van tevoren. Ik gebruik mijn slowcooker, zo kan ik het ’s morgens vroeg opzetten en hoef ik er niet meer naar om te kijken.

Kruid het vlees heel stevig aan met peper, zout, de koekkruiden en het mosterdpoeder. Snij de ui in grove stukken en de knoflook in plakjes, leg dit onder in de pan. Bovenop de uien leg je het vlees, je bakt het inderdaad niet eerst aan ๐Ÿ™‚ Mijn ervaring is dat het op deze manier het zachtst word en het scheelt toch weer wat vet ๐Ÿ˜‰ Giet zoveel rode wijn bij het vlees dat het net onder staat en doe er het bouillonblokje en het laurierblaadje bij. Laat dit aan de kook komen en zet dan op het allerkleinste vuurtje tot het supergaar is, controleer wel af en toe of het niet droog staat, als het vlees zichtbaar word doe je gewoon een beetje warm water bij het vlees.

Voor de stamppot kook je de aardappels met een beetje zout gaar. In de tijd dat de aardappels koken bak je de uien goudbruin en zacht ๐Ÿ™‚

Snij daarvoor de uien in halve ringen. Smelt een klont roomboter in de pan en doe daar meteen de uien bij, bestrooi met wat zout en laat op een laag vuurtje heeeeel zachtjes bruin bakken. Gaat het te snel doe er dan een drupje water bij, dit helpt ook om de uien nog zachter te krijgen en het verdampt wel tijdens het bakken. Schil en snij de appels in blokjes bak deze heel even mee, ze moeten niet uit elkaar vallen maar wel warm worden.

Als de aardappels gaar zijn, stamp je ze met de pureestamper en de melk tot een smeuรฏge puree. Roer hier de gebakken uien en appel door en maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Leg er een lekker stukje vlees bovenop en een lepel van de heerlijke jus met ui en geniet van ultieme winterkost!

Eet smakelijk ๐Ÿ™‚

2 gedachten over “Ouderwets draadjesvlees met verrassende stamppot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: