pulled turkey taco’s uit de slow cooker

pulled turkey taco’s uit de slow cooker

Dit is ideaal voor drukke moeders, werkende vrouwen en mensen met weinig tijd! Je koopt een slow cooker, die gooi je ’s morgens vol en als je dan laat in de middag moe en hongerig thuis komt, kan je eten! Ik ben ongelooflijk blij met mijn slowcooker, ik hou namelijk enorm van draadjesvlees, stoofpotten, snert en al dat soort gerechtjes die lang op moeten staan. Als ik het in mijn slowcooker klaar maak hoef ik er niet meer op te letten, het is namelijk onmogelijk dat er iets in aanbrand. Je hebt weinig tot geen vet nodig, hij is niet brandgevaarlijk en je hoeft er niet voor thuis te blijven om een enorm lekkere maaltijd op tafel te krijgen. Zo word stoven weer hip 😉 Gister maakte ik deze lekkere taco’s met pulled turkey (uit elkaar getrokken kalkoenvlees). Ik kocht een kalkoendij bij de poelier en heb dit met wat simpele ingrediënten in mijn slowcooker gestopt. Na een uur of 6 zachtjes en superzuinig geprutteld te hebben kon ik bijna meteen aanvallen, ik hoefde alleen nog taco’s te warmen en in de tijd dat die in de oven stonden een snelle salsa te maken.

Wat heb je nodig voor 2 personen:

 • 1 flinke kalkoendij
 • 3 uien
 • 1 rode paprika
 • 2 tomaten
 • klein blikje mais
 • sap van een halve limoen
 • komijnpoeder
 • gerookt paprikapoeder
 • knoflookpoeder
 • cayennepeper
 • zout
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 kopje barbequesaus
 • pakje taco’s

Hoe maak je het?

Dit kan je natuurlijk ook zonder slow cooker maken, verkort dan de stooftijd met de helft en stoof het gewoon op het fornuis. Wil je het in de oven stoven, zet dan je oven op 90 graden en laat ook 6 uur in een afgedekte pan stoven.

Okee, we beginnen! Kruid de kalkoendij stevig met alle droge kruiden en als ik zeg stevig, bedoel ik ook echt stevig! Dit maakt het gewoon extra lekker 😉

Snij 2 uien in reepjes en leg die op de bodem van de slowcooker. Boven op de uien leg je de kalkoendij en daaroverheen giet je het kopje barbequesaus. Giet nog een drupje water (ongeveer 100 ml) in de slowcooker en zet hem dan op high met het deksel dicht. Laat ongeveer 6 uur stoven 🙂 en nee, je hoeft er echt niet meer naar te kijken!

2o minuten voordat je gaat eten, snij de paprika in reepjes en leg deze ook even in de slow cooker.

Warm de taco’s op volgens de beschrijving op de verpakking.

Snij een uitje heel fijn, de tomaten heel fijn en meng dit in een kom met het limoensap, de olijfolie, de uitgelekte mais en flink zwarte peper met een klein snufje zout.

Vis nu de kalkoendij uit je slowcooker, haal het eventuele vel er af en pluk het vlees met 2 vorken tot draadjes. De geplukte kalkoen doe je weer in de slowcooker en roer je door de saus met de gare uien en paprika.

Om te serveren schep je een flinke pluk kalkoenvlees in een taco en top je het af met je tomatensalsa.

Geniet van de kliederboel die het eten van dit lekkere goedje je oplevert 😉

Bonsje

5 gedachten over “pulled turkey taco’s uit de slow cooker

 1. Dames…..ik zat om zeven uur al aan mn ontbijt! Pfff, ben ook doodmoe nou hahaha. Maar ik heb ook geen slowcooker mar ben wel gek op draadjesvlees en pulled pork. Als je dit zou maken met varkensvlees welk gedeelte moet je dan kopen?

  1. Ik was er al vroeg uit, maar druk…dan vergeet ik mijn kommetje havermout nog wel eens 😉 Van het varken zou ik gaan voor nekfilet, procureur, varkenslapjes, of schouderkarbonade zonder botjes 🙂

 2. Heerlijk! Ik heb geen slow cooker, maar wat lijkt me dat gezellig! En wat ziet dit gerecht er weer zalig uit!! Heel gezellig blogje zo, terwijl ik aan mijn ontbijt zit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: