Gezondere Kwarktaart
Dit bijzonder mooie taartje kan jij vanmiddag nog eten! Nu even snel aan de slag en binnen een kwartier staat hij in de koelkast om op te stijven. Ik wilde een taartje maken dat stiekem gezond genoeg is om mee te ontbijten en ik had prachtige vijgen gehaald bij Vitamientje.nl . Dit kunstwerkje is het resultaat 🙂 Een lekker knapperig zoete bodem, zalig zoete vijgen en frisse kwark. Inderdaad gezond genoeg om mee te ontbijten maar ook lekker genoeg voor bij de koffie!
Wat heb je nodig:
- 3 mooie vijgen (vind je deze nou niet, gebruik dan gewoon aardbeien joh 😉 )
- 100 gram ongebrande, ongezouten cashewnoten
- 100 gram zachte dadels
- 50 gram havermout
- 500 ml magere kwark
- 5 blaadjes gelatine
- 1 theelepel vanille-extract
- 50 ml agavesiroop
- 50 ml melk
- een taartvorm van 18 cm
- bakpapier
- Bakspray of neutrale olie
Hoe maak je het?
Maak de cashewnoten en de havermout met hulp van de keukenmachine fijn. Ontpit de dadels en meng deze met de gemalen noten en de havermout tot een stevig deeg.
Leg de gelatineblaadjes in koud water te weken.
Leg een bakpapiertje op de bodem van je taartvorm en vet de rand in met neutrale olie of bakspray.
Druk het notendeeg uit over de bodem van de taartvorm en druk echt stevig aan. Snij nu 2 vijgen (of aardbeien) in dunne plakjes en plaats deze tegen de zijkant van je taartvorm.
Meng de kwark met de vanille en de agavesiroop, klop dit even goed door met een garde.
Warm de melk even in een pannetje, knijp de geweekte blaadjes gelatine uit en los deze op in de warme melk. (niet laten koken)
De melk met de gelatine klop je met een garde door de kwark. Daarna giet je voorzichtig de kwark in de taartvorm zodat de plakjes vijg mooi rechtop blijven staan.
Zet de taart voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Als de taart opgesteven is snij je de derde vijg in partjes (of de rest van de aardbeien) en decoreer je de bovenkant van je taart nog even mooi 🙂
Klaar ben je! Gezondere kwarktaart 😉
Eet smakelijk!
3 gedachten over “Gezondere Kwarktaart”
Bonsje, wat supergezond. Ik heb een keer vijgen gegeten op mijn vakantie naar Turkije en vond ze heerlijk!
ik vind ze ook zo mooi 🙂 lekker met wat geitenkaas uit de oven zijn ze ook overheerlijk!
Goede tip! X