Broodje ‘sticky kip’

Broodje ‘sticky kip’

Ik heb eigenlijk nog niet veel lunchgerechten geplaatst op mijn blog zie ik, dit komt misschien omdat ik over het algemeen alleen lunch. Ik bak dan snel een ei of maak een tosti, en op vrijdag gaan Michel en ik vaak samen even uit lunchen. Weinig echte lunchinspiratie dus, maar dit lekkere broodje wil ik toch wel even met jullie delen! Lekker voor in het weekend als je wat meer tijd hebt en zelfs als makkelijke avondmaaltijd 🙂 Een lekker warm stokbroodje met kleverig zoete kip, how sweet life can be 😉

DSC_1834a

Wat heb je nodig:

  • 2 echt lekkere afbakbroodjes
  • 200 gram kipdijfilet (neem geen gewone kipfilet, dit word droog)
  • een zakje ijsbergsla of lekker frisse kropsla
  • 30 ml ketjap medja (zoete ketjap)
  • 1 eetlepel honing
  • sambal naar smaak (je kan dit ook prima weglaten)
  • 50 ml water
  • Atjar
  • drupje olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Warm de oven voor en begin met het afbakken van je broodjes. Terwijl de broodjes in de oven staan maak je je ‘sticky kip’.

Snij de kipdijfilet in smalle reepjes. Zet een goed anti-aanbakpan op het vuur en laat de olie warm worden. Bak de kip snel bruin, je hoeft geen zout en peper te gebruiken want de ketjap is zout genoeg 😉 . Doe nu de ketjap, de honing en eventueel sambal erbij. Roer even om zodat alles een laagje krijgt. Voeg het water toe en laat op hoog vuur onder af en toe omscheppen het vocht verdampen tot de kip lekker ‘sticky’ is. (kleverig)

Snij nu je broodje open, doe er een lekkere pluk sla op en de helft van de ‘sticky kip’, dit doe je natuurlijk ook even met je tweede broodje 😛 . Maak het af met wat lekker zoetzure atjar.

Het is ook lekker om er wat frisse stukjes ananas op te leggen maar dat hoeft natuurlijk niet 🙂 .

Eet smakelijk!

2 gedachten over “Broodje ‘sticky kip’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *