Broodpudding met mango
Jullie weten misschien wel dat ik een hekel heb aan eten weggooien. Ik probeer eigenlijk altijd om alle restjes weer her te gebruiken. Dit prikkelt de creativiteit, is goed voor moeder Aarde en zorgt vaak voor de leukste gerechten. Voor dit receptje heb ik een restje oud stokbrood gebruikt. Ik had het stokbrood gesneden gekocht voor een feestje en het was niet opgegaan. De volgende dag natuurlijk gortdroog, maar zonde om weg te gooien, dus in de diepvries 😉 (die diepvries is mijn schatkist) Nu kwam ik dit dus weer tegen en dit heerlijke ontbijtje was het resultaat 🙂
Wat heb je nodig:
- een halfje gesneden stokbrood van de vorige dag
- 250 ml melk
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-extract
- snuf kaneel
- roomboter
- kristalsuiker om te bestrooien
- 1 eetlepel poedersuiker
- 1 mango
Hoe maak je het?
Warm je oven voor op 180 graden en zet je waterkoker aan.
Vet nu 4 kleine ovenschaaltjes in met roomboter. Vul elk schaaltje met plakjes stokbrood tot het bijna vol is. Leg een klein klontje boter bovenop de plakjes stokbrood in de schaaltjes.
Nu klop je de melk met het ei, de kaneel en het vanille-extract stevig door elkaar. Giet elk schaaltje vol met het melk-ei mengsel en druk even stevig aan zodat de stokbroodjes goed doordrenkt raken.
Zet nu de 4 kleine ovenschaaltjes in een grotere ovenschaal en giet er kokend water bij tot het water halverwege de schaaltjes staat. Doe deze hele handel in de oven en bak in ongeveer 30 minuten gaar.
in die 3o minuten heb je tijd om de mango te schillen en in stukken te snijden ( hou een paar mooie plakjes over voor de decoratie) Pureer de mango met de poedersuiker glad.
Als de broodpuddinkjes klaar zijn bestrooi je ze met kristalsuiker, en zet je ze nog heel even onder een hete grill tot er een mooi karamellaagje op komt (of doe net als ik en gebruik je brandertje 😉 )
Serveer met de mangopuree.
Geniet van je paasontbijt, de gezelligheid en van jullie vrije dagen 🙂
Veel liefs Bonsje