Zoete aardappel pannenkoekjes met knoflookgarnalen

Zoete aardappel pannenkoekjes met knoflookgarnalen

Als je soms heel inspiratieloos bent, kan het helpen om eens diep in de donkerste hoekjes van je diepvries te kijken 😉 Ik vond daar laatst dus nog een doosje met 4 enorme tijgergarnalen! Gekocht voor oudjaarsavond en toen toch gekozen voor iets anders 😛 Nou word Michel echt heel blij van alles wat vis of zeedier is, dus ik heb besloten mijn mannetje eens te verwennen met een feestmaaltje op een plank! In mijn groenteschaal lag ook nog een mooie grote zoete aardappel, en zie daar! Ik had weer inspiratie voor een avondmaaltijd. Lekker robuust voer dat je met je handen mag eten 🙂 Maar wel weer gezond genoeg om zijn slanke lijn avontuur te steunen. Want wat lekker is, is niet altijd ongezond 😉

DSC_0824a

Wat heb je nodig:

Voor de zoete aardappelpannenkoekjes

  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • snufje gerookt paprikapoeder (turk of toko)
  • snuf zout
  • olie om in te bakken

Voor de knoflookgarnalen

  • een paar grote garnalen ( dit waren nu tijgergarnalen maar gamba’s zullen ook heerlijk zijn)
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Rasp je zoete aardappel in een ruime kom. Meng met een vork bloem ei en kruiden door de geraspte aardappel. Laat staan tot je het gaat gebruiken. (ik laat alle beslag altijd een kwartiertje rusten)

Ondooi de garnalen onder koud stromend water. Maak altijd een klein sneetje in de ruggetjes om te checken of er nog darm in zit. Zo ja, haal dit darmpje er voorzichtig uit, niemand wil poep eten 😉 Dep droog en laat staan tot je ze gaat bakken.

Zet een pan op halfhoog vuur en doe hier een klein beetje olie in. Maak kleine hoopjes van de zoete aardappel en druk plat. Bak aan beide kanten mooi goudbruin. Leg de pannenkoekjes die klaar zijn in een ovenvaste schaal. Als al je beslag op is hou je de pannenkoekjes even warm in een hete oven.

Nu is het tijd voor de garnalen. Onthou dat dit snel moet gebeuren! Als je ze iets te lang bakt, eet je rubber en dat is zooooo jammer! Garnalen zijn echt het lekkerst als ze van binnen nog ietsje glazig zijn.

Zet je pan op halfhoog vuur en doe hier ruim olie in. doe de geperste knoflook in de pan en meteen ook de garnalen. Bak aan beide kanten voor ongeveer een minuutje. Als ze roze kleuren zijn ze al goed. Hussel even goed om door de knoflookolie zodat de olie en knoflook overal goed verdeeld is.

Leg nu alles mooi op een bordje en eet er superlekker van 🙂

Ik heb het geserveerd met wasabimayonaise en zoetzuur van komkommer.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: