boerenkoolsmoothie de groene oppepper in de morgen

boerenkoolsmoothie de groene oppepper in de morgen

Ik probeer tegenwoordig om wat meer groenten naar binnen te krijgen, liefst 3 keer per dag een portie. Dat is makkelijk als je een groene smoothie drinkt 🙂 Deze smoothie is fris en fruitig en ik moet eerlijk zeggen dat ik geen groen proef, waar ik dat met spinazie wel altijd heel erg heb. Het geheim is dus boerenkool, beroemde en slanke mensen zoals Doutzen zijn er gek op. Het zal dus wel heel gezond zijn en omdat mijn fertility diet aanbeveelt om veel donkergroene groenten te eten (ijzer en foliumzuur) doe ik boerenkool in mijn smoothie. Omdat ik niet echt een fruit eter ben is dit voor mij ook een makkelijke manier om fruit binnen te krijgen. Deze smoothie is echt een oppepper in de morgen en je word er heerlijk wakker van, veel fijner dan met dat vieze bruine vocht waar mijn hart van over de kop gaat 😉

Wat heb je nodig voor 1 smoothie:

  • 200 ml kokosmelk of amandelmelk (ik gebruik maar minimaal dierlijke zuivel)
  • sap van 1 limoen (ik heb er heel veel dus ik gebruik ze ook 😉 )
  • handvol boerenkool
  • 1 banaan
  • half doosje bevroren mangoblokjes
  • 2 eetlepels lijnzaad

Hoe maak je het?

Omdat boerenkool dus best wel wat harde vezels heeft, laat ik dat eerst even draaien in de blender met de kokosmelk en het limoensap tot het een gladde puree is.

Als de boerenkool glad is gedraaid doe ik de banaan en de mango samen met de lijnzaadjes erbij en draaien maar! Laat draaien tot het helemaal glad is en geniet er van. Ik drink mijn smoothie met kleine slokjes en probeer er toch iets op te kauwen. Het verteringsproces begint namelijk al in je mond plus dat je hersenen sneller aangeven dat je bevredigd bent als je je voedsel kauwt.

Heb een fijne dag 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: