Nasi van Bonsje

Nasi van Bonsje

dsc_3259

Wat heb ik ontzettend veel lieve, bijzondere reacties gekregen op mijn blog over pesten! Jeetje mensen, wat is het veel gelezen! Ik was met stomheid geslagen en dat gebeurd niet vaak 😉 Dank voor alle lieve woorden en wensen 🙂 Maar we laten ons niet kennen, we gaan gewoon weer door. Uiteindelijk ben ik foodblogger en willen jullie receptjes zien. (denk ik 😉 ). Gister aten wij deze nasi en omdat deze zo ontzettend goed gelukt is, deel ik mijn succesrecept meteen maar met jullie. Goed eten, zonder pakjes en zakjes vind ik heel belangrijk. Vaak geeft dat dan wel een hele waslijst aan ingrediënten, maar in dit geval zijn het er niet zo heel veel. Ik heb alleen makkelijk verkrijgbare dingen gebruikt, in elke supermarkt ga je dit vinden. Geen strooptocht langs vage toko’s dus die in dorpjes zoals Urk niet te vinden zijn 😉 Dit recept is voor 2 personen.

Wat heb je nodig:

  • 300 gram gekookte rijst
  • 200 gram kipfilet
  • 200 gram peultjes of sugarsnaps
  • 300 gram tauge (bij vitamientje op de markt los verkrijgbaar)
  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 3 cm verse gember
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theelepel sambal badjak (milde gebakken sambal)
  • scheutje ketjap
  • sap van een halve citroen
  • 1 bouillonblokje

Hoe maak je het?

De rijst heb je als het goed is al gekookt, nasi word het best met koude droge rijst. Daarom bewaar ik altijd alle restjes rijst en vries deze gewoon in. Anders moet je nu even rijst koken 😉

Meng het kurkumapoeder met de olie, sambal, citroensap en de heel fijngesneden knoflook en gember.

Snij de kip in kleine blokjes en doe deze in de kurkuma marinade. De ui snij je in dunne ringen en roer je hier ook doorheen. Laat dit in de koelkast ongeveer een half uurtje marineren.

Maak in de tussentijd je peultjes schoon en snij deze doormidden, zet opzij tot je ze nodig hebt.

Zet een wok op hoog vuur en laat deze heet worden tot hij begint te walmen. Dan doe je er de gemarineerde kip met de uien in. Dit laat je onder regelmatig omscheppen lekker bruin en gaar worden. Schep dan de peultjes en de rijst erbij en bak dit onder voortdurend omscheppen lekker even om tot het heet is. Zet dan je vuur laag, doe de tauge erbij en schep even om. De tauge is lekker als het nog knapperig is dus laat het niet langer dan 5 minuten meer op het vuur staan.

Maak de nasi op smaak met het verkruimelde bouillonblokje en een scheut ketjap naar smaak (ongeveer 2 eetlepels vond ik voldoende).

Serveer dit met een gebakken eitje, pindasaus en tafelzuur.

‘The Mr’ schepte 2 keer op en heeft zich buikpijn gegeten, dat verteld mij dat het echt lekker was, want dat doet hij normaal echt niet meer. Zijn afval avontuur heeft hem als resultaat al 18 kilo minder bezorgd en hij gaat vrolijk door :).

Eet smakelijk dit weekend!

3 gedachten over “Nasi van Bonsje

  1. Dat lijkt me ook lekker. Dan vervang ik de rijst voor de MR hier ff voor bloemkoolnasi. Die probeert zoveel mogelijk koolhydraten te vermijden en je krijgt ongemerkt nog veel meer groenten binnen ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: