Ovenschotel andijvie met 3 soorten kaas.

Ovenschotel andijvie met 3 soorten kaas.

2 knappe neven van mij zijn net begonnen met hun groentenhandel Ekkelenkamps groentehof . Ter kennismaking boden zij een enorm pakket vol verse groenten aan voor een knalprijsje, dat moet getest worden natuurlijk 😉 Bij het uitpakken van mijn pakket kwamen er 2 enorme kroppen andijvie tevoorschijn… Ik ben dol op andijvie, maar ’the Mr’ lust natuurlijk geen gekookte blaadjes en we zijn maar met z’n tweeën 😛 Uitdaging om die andijvie zo spannend mogelijk te verwerken, zodat ’the mr’ zonder mopperen zijn bordje leeg eet 😉 Het is gelukt mensen! Deze heerlijke ovenschotel viel in de smaak! de andere krop is andijviestamppot geworden. De ovenschotel komt dus vandaag hier te staan 🙂

DSC_2665

Voor 4 personen.

Wat heb je nodig:

  • 1 flinke krop andijvie, fijngesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 kilo aardappels (kruimig)
  • 1 bouillonblokje
  • 1 flinke theelepel mosterd
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel boter
  • Klein handje pijnboompitten
  • 2 eetlepels cottage cheese
  • 2 handen vol geraspte kaas (parmezaan of goudse)
  • Bol mozzarella
  • Peper en zout

Hoe maak je het?

Was de andijvie en breng met aanhangend water aan de kook. Laat niet langer dan 3 minuten koken, anders krijg je snot! Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken.

Kook de aardappels gaar met het bouillonblokje, als ze gaar zijn giet je zoveel water af tot je genoeg over hebt om een smeuige puree te stampen.

Bak nu in de pan waarin je eerder de andijvie kookte (ik hou niet van afwassen) de gesneden ui, bruin in de eetlepel boter.De mosterd kan je ook even meebakken. Doe hier de bloem bij en bak het heel even aan. Doe nu de andijvie erbij en schep goed om. Nu kunnen de pijnboompitten en de cottage cheese er ook doorheen worden geschept. Breng op smaak met wat peper en zout.

Doe de andijvie in een ovenschaal en verdeel de aardappelpuree er over. Werk af met de geraspte kaas en plakken mozzarella.

Laat deze schotel in het midden van de oven op 180 graden, lekker bruin en krokant bakken. Dit zal ongeveer een half uurtje duren.

Eet smakelijk!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: