suikervrije ‘pindakaasbanaanmuffins’

suikervrije ‘pindakaasbanaanmuffins’

Ik bak heeeeeeeeeeeel veel en heel vaak ontbijtmuffins. ‘The Mr’ ontbijt elke dag in de auto en dan is zo’n muffin lekker makkelijk natuurlijk ๐Ÿ™‚ Het is wel handig dat mijn schatje dan af en toe een ander smaakje krijgt. Ook is het heel belangrijk dat het gezond is, natuurlijk is een muffin van witte bloem met een hoop suiker heel lekker maar voedzaam is anders! Ik gebruik een foto die Michel zelf in de auto gemaakt heeft, dan is het punt mooi duidelijk …… Handzaam ontbijtje dus ๐Ÿ˜‰ de muffin staat te ‘shinen’ op zijn dashboard en ik denk niet dat hij Almelo heeft gehaald ๐Ÿ˜›

muffin

Wat heb je nodig:

  • 250 gram havermeel (dit maak je door havermout in de keukenmachine fijn te malen)
  • 3 hele rijpe bananen (mooi bruin schilletje)
  • 1 minder rijpe banaan (zoek een mooie groene uit)
  • 5 zachte dadels
  • 3 eieren
  • 100 ml karnemelk (zo werkt je bakpoeder beter)
  • 2 volle eetlepels pindakaas
  • 1 volle theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanilleextract (aroma kan ook)

Hoe maak je het?

Verwarm je oven voor op 150 graden hetelucht.

Pureer de dadels met de karnemelk en de eieren. Hierna doe je de rijpe bananen bij het prutje in de blender en laat je het draaien tot er geen stukjes meer in zitten.

Doe het havermeel in een ruime beslagkom en meng met het bakpoeder, zo krijg je straks geen vieze klontjes bakpoeder ๐Ÿ™‚

Meng nu het bananenprutje met het havermeel en spatel goed door elkaar. Nu mag je ook de pindakaas en het vanille extract erdoor roeren, wel even stevig roeren hoor…pindakaas plakt! Ben je te lui om goed te roeren gebruik je net als ik gewoon de keukenmachine ๐Ÿ˜‰

Nu snij je de onrijpe banaan in kleine stukjes en deze roer je door je beslag (vooral niet in de keukenmachine doen, je wil herkenbare stukjes houden) Laat het beslag nu zeker een kwartier rusten, een half uur is nog beter.

Na dat kwartiertje rust schep je het beslag in een muffinvorm (ik gebruik siliconenvormen, die hoef ik niet in te vetten) Je hebt genoeg voor 12 muffins.

Zet ze in het midden van de oven en bak ze in 30 minuutjes gaar. Let wel op, je moet ze echt helemaal af laten koelen voordat je ze uit de vorm haalt. Havermoutmuffins breken in een miljard stukjes als ze nog warm zijn ๐Ÿ™

Deze muffins kan je heel goed invriezen, zodat je elke dag een vers ontbijtje hebt. Gewoon de avond van tevoren uit de diepvries vissen ๐Ÿ˜‰ Ze worden er alleen maar lekkerder van!

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: