Asperges met ‘blenderhollandaise’

Asperges met ‘blenderhollandaise’

Gister hebben wij lekker asperges gegeten, heerlijk waren ze! Ik koop altijd hele dikke, anders schil ik me het rambam en daar ben ik zoals jullie weten echt te lui voor 😉 Asperges vind ik het lekkerst met een dikke zelfgemaakte hollandaisesaus. Vroeger thuis kregen we een lekker sausje uit een zakje, maar toen ik bij mijn ex-schoonmoeder thuis kwam kreeg ik voor het eerst zelfgemaakte hollandaise. Lekker! alleen haar saus verschilde nog wel eens van binding 😉 Jarenlang heb ik zelf lopen modderen met soms fantastische en soms mislukte saus, tot ik dit geniale concept ergens tegenkwam. ‘No Fail blenderhollandaise’ deze hollandaise maak je in de blender (duh) en zo hoef je dus niet te kloppen tot je arm er af valt met een au bain marie pan. Echt te makkelijk en hij mislukt ook nooit 🙂 altijd een mooie dikke saus!

DSC_1853a

Wat heb je nodig:

  • 3 eidooiers
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 150 gram boter
  • peper en zout
  • blender
  • uiteraard asperges, beenham, eitjes en aardappeltjes 😉

Hoe maak je het?

Schil de asperges en snij het kontje er af. Breng ze in ruim water aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 minuten op zachtjes koken. Zet het vuur onder de pan uit en laat de asperges nog 20 minuten in het warme water staan.

Kook intussen je aardappeltjes, je eitjes en snij je gebraden beenham aan flinderdunne plakken. Natuurlijk kan je ook gewoon mooie plakken ham kopen, dat is nog makkelijker 😛

Als de asperges en de aardappels gaar zijn hoef je je pas druk te maken over de hollandaise saus. Zet eerst de 150 gram boter op het vuur (in een pannetje natuurlijk) en laat dit smelten, zorg dat het niet bruin word! Splits de eieren en doe de dooiers in de blender met het citroensap, een flinke snuf zout en een stevige draai aan de pepermolen. Laat op het hoogste vermogen 10 seconden draaien. Nu haal je het kleine dopje van de blenderdeksel af en giet je de hete boter met een dun straaltje in de draaiende blender. Als alle boter is toegevoegd zal je zien dat je een mooie dikke saus hebt 😀 TADAAAAAA!!! klaar is je hollandaise, en dat binnen een minuutje 😉

Serveer direct want als je het laat staan word het heel dik. Maak je bord mooi op met alle lekkere dingetjes en geniet van het witte goud, het is er maar even 🙂

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: