Frisse Raapstelensalade.
Voorjaar! Weer heerlijke frisse knapperige groenten eten, we laten de stamppotten even voor wat ze zijn en we gaan weer voor de salades. Ik had nog nooit eerder raapsteeltjes gegeten, ik had ze op Urk nog nooit gezien 😉 Maar mijn zeer goed gesorteerde groentenman heeft ze al een paar weken in de kraam liggen. Eigenlijk vond ik ze wat aan de prijzige kant maar ja…. iets wat ik niet ken moet ik proberen 😛 en hoeveel heb je er nou uiteindelijk van nodig?! Mijn moeder gaf de tip om er stamppot mee te maken maar met dit warme weer heb ik echt heel erg geen zin om achter een warm fornuis te staan. Ik heb er dus deze heerlijk frisse, knapperige en snelle salade mee gemaakt.
Wat heb je nodig:
- 200 gram raapstelen
- 1 friszure appel
- handje blauwe bessen
- 50 gram feta kaas
- 50 gram spekjes (deze kan je ook prima weglaten)
- klein handje walnoten
voor de dressing
- 25 ml appelazijn
- 50 ml pompoenpitolie
- 1 theelepel grove mosterd
- 1 theelepel honing
- snuf zout
Hoe maak je het?
Begin met het door elkaar kloppen van de ingrediënten voor de dressing.
Schil de appel en snij in flinterdunne plakjes, hussel de plakjes appel even door de helft van de dressing. Zo verkleuren ze niet en smaken ze straks spectaculair!
Bak de spekjes in een droge koekenpan bruin en krokant, laat op een stukje keukenpapier afkoelen en goed droog worden.
Was de raapstelen goed en schud het water af. Snij in grove stukken, meng met de appel en de blauwe bessen.
Verdeel de salade nu over 2 borden en verkruimel er de feta kaas en de spekjes over. Garneer met de walnootjes en druppel er eventueel nog wat extra dressing over.
Echt superlekker, ik ga vaker raapstelen eten 🙂 Ik heb er nog een stukje kip bij gegrild en wat stokbrood bij gegeten.
Eet smakelijk!