Oosterse groente met Hoisinreepjes.

Oosterse groente met Hoisinreepjes.

Michel is begonnen met hardlopen en wil graag wat kilootjes kwijt. Drie keer in de week trekt hij zijn hardloopschoenen aan, om met zijn schoonzusjes te gaan lopen. Voor de tijd wil hij dan natuurlijk geen zware maaltijd eten. Dit gerecht is dan ideaal, lekker licht en smaakvol. Heel gezond en goed voor de lijn. Voor mij is het voordeel dat het ook nog eens supersnel klaar is zonder dat ik heel veel moet voorbereiden.

dsc_0869a1

Wat heb je nodig:

Voor de oosterse groenten

  • halve chinese kool in grote stukken gesneden
  • 150 gram paddenstoelen (op de foto zie je stropaddestoelen)
  • 1 winterpeen in reepjes
  • 2 teentjes knoflook in dunne plakjes
  • 2 cm verse gember in dunne reepjes
  • 1 eetlepel soyasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • olie om in te roerbakken
  • snufje zout

Voor de hoisinreepjes

  • 250 gram hamlapjes in dunne reepjes gesneden
  • 50 ml hoisinsaus
  • olie om in te roerbakken

Hoe maak je het?

Zet je wok op hoog vuur en laat goed heet worden. (de wok is goed heet als je hem ziet ‘walmen’)

Doe een eetlepel olie in de wok en bak eerst even de winterpeen met de gember en de knoflook aan (de peen heeft iets meer tijd nodig dan de kool) Bak dan de paddenstoelen even aan tot ze licht kleuren. Nu doe je de chinese kool erbij, bak dit onder voortdurend omscheppen snel aan. Laat de kool knapperig, bak het dus niet te lang. Doe er een snufje zout bij en de soyasaus. Zet het vuur uit en roer er nog een drupje sesamolie door. Als je groenten veel vocht hebben losgelaten kan je het eventueel iets binden met een papje van maizena.

Bak in een andere pan de reepjes varkensvlees op hoog vuur snel bruin en schep om met de hoisinsaus. Je bent nu klaar om op te scheppen 🙂 allemaal binnen een kwartiertje!

Wij hebben dit gegeten met gekookte mie en wat kroepoek.

Dit recept is zoals de meeste van mijn recepten voor 2 personen.

Eet smakelijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: